Deset osvojenih medalja uz trostruki ekipni trijumf biciklista Sputnjika

Na IV Kupu Srbije koji je u nedelju održan na tehnički zahtevnoj i teškoj stazi u Niškoj Banji, biciklisti Valjevskog Sputnjika ostvarili su trostruki trijumf u ekipnoj konkurenciji.

Najbolje među svojim vršnjacima bile su ekipe kadeta, mlađih kadetkinja i poletarki. Srebrnu timsku medalju osvojila je ekipa mlađih poletaraca a u pojedinačnoj konkurenciji do drugog stepenika pobedničkog postolja, nakon odličnih vožnji, domogli su se kadetski  reprezentativac Srbije Bogdan Angelovski, poletarka Natalija Tošić i mlađa poletarka Natalija Kulinčević. Bronzane medalje  osvojili su Nikolija Kulinčević u mlađim kadetkinjama i u poletarskoj konkurenciji Mila Starčević i Marko Ćesarević kojem je ovo prva medalja na takmičenjima.  

Četvrta mesta u svojim kategorijama osvojili su Igor Davidov, Marija Ćesarević, Anastasija Tošić i Lazar Angelovski.U konkurenciji kadeta, Hristina Đurić i Borisav Đurić  bili su šesti, a ostali biciklisti Valjevskog Sputnjika plasirali su se između sedmog i  petnaestog  mesta.

Ponovo su mladi takmičari iz najboljeg Valjevskog biciklističkog klub na ovoj trci bili najbrojniji od svih timova iz Srbije što potvrđuje da dobar rad sa mladim sportistima, pored vrhunskih rezultata prati i masovnost koja odavno nije zabeležena u gradu na Kolubari, pa se na treninzima u blizini Kule u predvečernjim satima može videti i do 30-ak dece koja uče veštinu „velosipediranja“ a što i jeste najvažniji cilj rukovodstva BK SPUTNjIK da našu decu usmere na pravi sportski put što dalje od iskušenja koja prate mlade naraštaje.

FOTO: bksputnjik@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.