Božić podneo ostavku na mesto direktora ISP

Na sinoćnoj sednici UO Istraživačke stanice Petnica prihvaćena je ostavka Nikole Božića na mesto direktora. Nakon sednice, na sajtu ISP objavljeno je saopštenje koje prenosimo u celini:

Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica izražava bezrezervnu podršku žrtvama nasilja i njihovim porodicama i osuđuje svaki oblik nasilja i diskriminatornog ponašanja. Devojkama koje otvoreno govore o svojim iskustvima Upravni odbor se zahvaljuje na hrabrosti i odlučnosti u borbi za obrazovanje bez nasilja i uznemiravanja. Istraživačka stanica Petnica nije u potrebnoj meri razvila mehanizme prevencije, prepoznavanja i uzbunjivanja koji bi sve učesnice i učesnike seminara u Petnici zaštitili od
svakog oblika nasilja. Upravni odbor u aktuelnom sazivu je, na predlog saradnika ISP i u saradnji sa njima, otpočeo rad na novim procedurama i edukativnim programima kao i mehanizmima poverljivog prijavljivanja.
Radi očuvanja kontinuiteta poverenja roditelja i javnosti, Upravni odbor je odlučan da pruži podršku u utvrđivanju odgovornosti pojedinaca i preduzimanju neophodnih koraka kako bi se Petnica spremnije suočila sa mogućim rizicima ove vrste i kako bi svoju misiju nastavila na najbolji mogući način.
Upravni odbor poštuje odluku direktora Nikole Božića da iz potrebe zaštite integriteta Petnice, kao i ličnog, moralnog i profesionalnog integriteta podnese ostavku na svoj položaj.
Shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se Petnica nalazi i pritisaka kojima su izloženi svi njeni statutarni organi, Upravni odbor na čelu sa predsednicom dr Tanjom Adnađević upravljaće Istraživačkom stanicom Petnica, do imenovanja novog direktora i obezbediti njen nesmetan rad.

5 comments on “Božić podneo ostavku na mesto direktora ISP

  1. Profesor

    Sad I Vigor Majica da prihvati svoj deo odgovornosti za necinjenje I citanje,I udalji se od Istrazivacke stanice kako bi Petnica povratila koliko toliko poljuljano poverenje.

    Reply
  2. Ljubica

    Dule Mihajlović se trudio da stvori Istraživačku stanicu.Uložio puno znanja i umeća u sve to.Sramno je to što neko sad hoće da sve to uništi.Neka odgovara ko je kriv.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.