Bogdan Angelovski solo vožnjom do pobede u Kupu Srbije

Kadetski reprezentativac, aktuelni vicešampion države i član biciklističkog kluba Sputnjik Bogdan Angelovski bravuroznom vožnjom, u velikom stilu ostvario je trijumf na Kupu Srbije koji je u nedelju održan na kružnoj stazi ulicama Šida. Mladi Valjevac je sjajnom vožnjom na polovini trke, duge oko 40 km, uspeo da se odvoji od ostalih takmičara i „solo“ vožnjom prvi prođe liniju cilja što mu je omogućilo da ovom pobedom  preuzme  vođstvo u generalnom plasmanu  u našem najmasovnijem  takmičenju. U istoj trci njegovi klupski drugovi Nenad Nikolić, Stefan Davidov i Milan Lazarević su se plasirali oko 15.mesta što je bilo dovoljno za osvajanje bronzane medalje u ekipnoj konkurenciji.

Odličan nastup imao je i mlađi poletarac Marko Ćesarević koji je u sprintu velike grupe osvojio drugo mesto, čime je potvrdio da prošlonedeljna vicešampionska titula na državnom prvenstvu nije osvojena slučajno. Takođe, bronzana sa prvenstva Srbije Natalija Kulinčević je i u Šidu potvrdila veliki talenat osvajanjem trećeg mesta.

Ostali takmičari BK SPUTNjIK koji su nastupili u ovoj trci su ostvarili plasmane između 5 i 15 mesta kojom prilikom su po brojnosti i rezultatima pokazali, ne samo da su najbolji Valjevski biciklistički klub, već i jedan od najboljih sportskih timova koji se u Srbiji bave ovim lepim, ali  teškim i izazovnim sportom.

Sledeće takmičenje za preko 20 biciklista Sputnjika biće Kup i prvenstvo Srbije za 15- ak dana što će biti prilika da mladi sportisti potvrde svoje kvalitete i dobru formu do koje su stigli vrednim i stručnim radom tokom 2021.godine i na taj način budu dostojni predstavnici grada Valjeva i svog kluba BK SPUTNjIK,  najbolji klub u gradu na Kolubari koji radi sa mladim biciklističkim nadama našeg grada.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.