Akcija obeležavanja Dana životne sredine

U parku na Jadru održana je zajednička akcija JKP Vidrak, Kluba Ars Nova I Turističke organizacije Valjevo posvećena obeležavanju Dana zaštite životne sredine.

Program zaštite životne sredine Ujedinjenih nacija  usvojen je 5. juna 1972. godine, na konferenciji u Stokholmu, od kada se i obeležava Svetski dan zaštite životne sredine. Ove godine bio je  posvećen  obnovi ekosistema.

Bila je to ujedno I prilika za zajedničku akciju valjevskog javnog preduzeća koje se bavi uklanjanjem otpada I udruženja u gradu koja su prvenstveno ekološka. Tako su se u parku na Jadru mogle videti kante I kontejneri za reciklažu, a na keju Kolubare bila je izloena I mehanizacija kojom raspolaže JKP Vidrak.  

“Cilj ove akcije je osim obeležavanja samog dana Zaštite životne sredine I upoznavaje najmladjih sa značajem reciklaže, zato smo prvenstveno I pozvali roditelje da dovedu decu kako bi mogli da se upoznaju sa sistemom recikliranja otpada, a pre svega I zabavili I kroz igru naučili o recikliranju”, kaže direktorka JKP Vidrak Ksenija Badem podsećajući da je upravo u gradu započela I podela kanti domaćinstvima za recikliranje otpada.

Podela promotivnog materijala, slatkiši za decu I maskota bili su sastavni deo ove akcije, a pažnju dečaka uglavnom su privlačili kamioni koji su u službi izdjubravanja I pranja I čišćenja ulica.

Svoj doprios ovoj promotivoj akciji dao je I Klub Ars Nova čiji predsednik Vlado Dodović ističe da je ovo samo jedna u nizu dešavanja: “Suočeni sa problemima koji nam se dešavaju I na globalnom I na lokalnom nivou mi se pridružujemo apelu UN koji su narednu dekadu proglasili dekadom borbe za zdraviju životnu sredinu. Projekat vezan za opasni otpad I reciklažu privodi se kraju I u planus u još dve akcije čišćenja , Taor I sela oko brane Stubo Rovni” .

Turistička organizacija Valjevo imala je svoj stand sa promotivnim materijalom vezanim za turističku ponudu valjevskog kraja baziranu na prirodnim lepotama Valjeva I okoline.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.