SPS i JS predložili Aleksandra Vučića za počasnog gradjanina Valjeva

Koalicija SPS-JS podnela je predlog Skupštini grada da status počasnog gradjanina Valjeva bude dodeljen predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Predstavnici koalicije zahtev su obrazložili požrtovanošću i izuzetnim doprinosom za gradjane Valjeva od strane predsednika Vučića. Za Vamediu Popović i Živković izjavili da ne žele da budu deo vladajuće koalicije.

„Istina je da nemačka investicija koja treba da stigne u Valjevo republički projekat , a istina je da se pravadoljubiv čovek uvek zahvali kada se uradi nešto dobro za njega jer ako drugačije biti mudar i kako druggačije donositi odluke . Trudili smo se da budemo uz naše sugradjane pri čemu će SPS uvek biti opozicija vlasti, ali nikada grajdanima Valjeva“, rekao je dr Zoran Živković u ime SPS-a najavljujući podnošenje zahteva i predloga Skupštini grada da zvanje počasnog gradjanina ponese Aleksandar Vučić.

Dragan Popović Pop odbornik Jedinstvene Srbije istako je da je Aleksandar Vučić čovek koji poznaje svako mesto u Srbiji jer želi da se svaki okrug razvija i da svi naši gradjani lepo žive. „On je ljudima vratio veru u pravadu i poštenje, pokazao je da nije uzalud biti radan i vredan već da se trud i znanje uvek isplate. Poštovanje zakona mu je uvek na prvom mestu, ako marljivo i vredno radiš i ako veruješ u svoj rad. Snove o boljoj budućnosti pretvorio je u realnost“, naveo je izmedju ostalog Popović.

U daljem tekstu predloga koji je predočen valjevskim medijima ova koalicija je navela vraćanje medjunarodnog ugleda, a poverenje i saradnja se grade sa svima.  U zahtevu se takodje navodi da je Vučić doneo mir i sigurnost Srbima na Kosovu i Metohiji. „Srbija nije više vreća za udaranje, kako on voli da kaže. Njemu je važno napredovanje u svim oblastima, kako bi Srbija bila snažna. Sve u neverici gledam i odajem mu priznanje na uspešnoj nabavci vakcina koje znače povratak u normalan život. Bolja budućnost za našu decu je njegov osnovni moto i pokretačka snaga“, rekao je Popović.

U daljem tekstu koji je dostavljen uz predlog za zvanje počasnog gradjanina ova koalicija veliča lik i delo predsednika Srbije.

Socijalistička partija Srbije  već ima iskustvo sa dodeljivanjem počasti političarima pa ne treba zaboraviti da je 1989. godine ova partija za počasnog gradjanina izabrala Slobodana Miloševića. Ipak u ovom statusu Milošević  nije ostao dugo jer je promenom vlasti već nakon dve godine ta odluka Skupštine poništena.

Vamedia je Popovića i Živkovića upitala i da li se iza ovog predloga nalazi saglasnost Gradskih odbora njihovih partija i ostalog članstva?

„Ovo je postignut dogovor, govorim o JS i prvenstveno je ovo odbornički predlog uz saglasnost sa članstvom. Nismo svo članstvo konsultovali ponaosob , ali smatrajući da imamo ovlašćenja. Moram da razjasnim da mi kao opozicija kritikujemo dešavanja u gradu Valjevu, ali mi smo bezbroj puta istakli da podržavamo i s obe ruke glasamo za ovo što radi predsednik Aleksandar Vučić kad je u pitanju razvoj Srbije i grada. Mi smo opozicija u Valjevu, vlasti valjevskoj, a na republici podržavamo sve“, rekao je Popović.

„ Mi se trudimo da budemo konstruktivna opozicija ali i da kritikujemo ono što nije dobro i isto tako da pohvalimo ono što jeste dobro. Šta to znači, ako ja navijam za Partizan , a vi za Zvezdu da li to znači da za Srbiju ne možemo da navijamo zajedno?“ rekao je Živković ne otkrivši da li je u članstvu SPS-a postignuta saglasnost oko predloga.

Na konstataciju Vamedie da svojim biračima možda  šalju dvosmislenu poruku , Živković kaže da gradjani treba da glasaju za ličnost koja to zaslužuje“.

Popović kaže da glasači neće glasati za SNS već za njihovu koaliciju , ali i podsetio da je na ranijim izborima SPS već podržao Aleksandra Vučića te da će to učiniti i na sledećim izborima.

Na pitanje Vamedie da li bi ukoliko nakon ovog predloga, SNS predložio koaliciju , ušli u istu Popović je rekao da je dosta vremena prošlo i ne bi ušli u vlast.

„Ne bi, ostajemo opozicija prema vlasti u Valjevu, a Republiku i delovanje podržavamo“, bio je stav Popovića.

Živković kaže da je SPS u svim graddovima gde je imao najbolji rezultat ostao u opoziciji što se desilo i u Valjevu.

„U ovom trenutku nema govora o nekakvoj koaliciji izmedju SNS i SPS-a u Valjevu“, poručio je Živković.

39 comments on “SPS i JS predložili Aleksandra Vučića za počasnog gradjanina Valjeva

 1. Слободан М.

  Биће интересантно да неко напише ко је све у Ваљеву био проглашен за „Почасног грађанина“.

  Reply
 2. Sps Tuckov bot odbor

  Pa vi ste lazno postali Tuckov bot odbor. 😀😀😀 Jel vam boduje Tucko ove izjave ili ste jos na obuci? 😀😀😀

  Reply
  1. Tucko

   Za sad su ok, ali mora to jos malo emotivnije. Ne osecam toplinu dok citam, mora da to bude emotivno.

   Reply
  1. Front izvorni

   Popovic je vise za neko pecenje i kvalitetno krkanje. Za ovo su od naprednjaka dobili neku dzologanju, osecam.

   Reply
 3. Komunista do koske

  Sta niste sve spremni zbog vlasti da uradite i kazete. Uvlacite se da vam udele malo milostinje i brukate partiju.

  Reply
  1. Monarhista do koske

   Ne znam, ali da sam na vasem mestu, ja bih napravio revoluciju u vasoj partiji i isterao ovakve.

   Reply
 4. Dragan

  Ja ovo u svom veku nisam doživeo! Sutra idem da se isčlanim iz SPSa i lepo da se učlanim u SNS kao što je većina naših drugova uradila!

  Reply
 5. Analiticar

  To sto je Pavlovic poslao Zivkovica umesto njega na kzn dovoljno govori koliko on momak ne moze da gleda ocima Vucica i sns. U pamet se naprednjaci.

  Reply
 6. ozna

  sad kao ne zelite u koaliciju kad ste videli da nema nista od toga, a jel nisi pope zeleo u koaliciju kad si se raspitivao kolika je naknada zameniku predsednika skupstine kad si planirao na to mesto

  Reply
 7. Bicu vam sutra bivsi

  Ja moram da kazem i izrazim negodovanje. Znaci nacisto ste unazadili partiju Dacicu smenjuj ovo sve ovde!

  Reply
 8. Nikad vise sa vama

  Kakvi ste vi botovi postali i obrukali partiju koju smo mi decenijama stvarali. Od danas javno kazem da necu vise da budem clan partije i pozdravite puno Dacica.

  Reply
 9. Fazan

  Svasta covek u ovom gradu moze doziveti. Ovako ulizivanje je vrh bescasca. U cije ime ova dva tipa mogu ovako nesto predlagati. Mora da su dosli sa bunga-bunga zurke pa se nisu naspavalii pa neznaju sta rade. Treba im dati malo rasola da dodju sebi….jedino je to opravdanje.

  Reply
 10. Mali Radojica

  Gotovo. Raspada se sps u Valjevu, to se osecalo do sad, ali sad krece konkretno.

  Reply
 11. Titanik

  Bolje im je i da predju, sta ce sa Pavlovicem? To je propala prica, sps se raspada, beze ovi dok imaju gde.

  Reply
 12. sin anarhije

  Ovo pokazuje krajnji stepen ludila u ovom narodu i sada je svima osim bolesnicima iz ovih partija jasno da je Srbija i konacno zavrsila u zivom blatu iz koga se nece izvuci …

  Reply
 13. Nušić

  Ha ha ha. Sada će SNS morati da glasa za predlog SPS i još će morati da objašnjavaju stranačkoj centrali zašto se oni nisu prvi setili da predlože stranačkog šefa za počasnog građanina. 🙂

  Reply
  1. Istina je takva

   Mislili ste tako, a doveli ste u stvari da od vas ceo grad pravi sprdnju i pricaju avi podrugljivo o sps-u ovde. Mozda je to u vasim mislima delovalo da ce tako biti, a u stvari svi vam se smeju.

   Reply
   1. Nušić

    Hajde da vas vidim da ne glasate za predlog socijalista. Inače, i od vas i od njih mi je muka. Ista ste vi gomila onoga što ostane iza rada creva.

    Reply
    1. Sps botine

     Sto ne bi glasali? Ispasce da ste vi insistirali nesto sto bi oni svakako uradilo, samo im cinitw uslugu i botujete za njih.

     Reply
  2. Tako je

   Bravo. Plus doza sprdanja. Samo sto to dobar deo naroda nije sposoban da shvati.

   Reply
 14. Pjerili

  Trgujete sa narodnim poverenjem koje ste dobili na izborima. Sutra će te nastavili da na bilo koji način obezbedite neku funkciju u skupštini ili članstvo u Upravnom odboru koja je bolje plaćena od odbornika i tako bar 4-5 godina.

  Reply
 15. Istina

  Будале. Баш је много учинио за Ваљево које се гуши у смраду и прљавштини. За Ваљево је има најјефтинију радну снагу, које има највећу социјалну разлику међу грађанима, Валјево које има најлошију путну инфаструктуру… Ваљево којим руководе полуписмени људи који не знају да очисте и оперу улице, а о кошењу и одржавању зелених површина и да не причамо…
  Била једном једна земља Србија и један град Ваљево чији су преци крв пролили за слободу народа…
  Тужно.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.