Saopštenje SSP: Pravobranilaštvo je na potezu

Gradski odbor Stranke Slobode I pravde Valjevo podneo je javnom pravobranilaštvu dokaz o prromeni titulara prava svojine sa grada na Republiku . Tim povodom ova stranka izdala je saopštenje koje prenosimo u celosti:

qrf

“Obaveštavamo vas da je dana 26. 05. 2021. godine Gradski odbor Stranke slobode i pravde Valjevo, Zajedničkom pravobranilaštvu Grada Valjeva i Opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina dostavio nesporne dokaze da je na kat. parceli br. 14155 Ko Valjevo, upisanoj u list nepokretnosti br. 17693 KO Valjevo, promenjen titular prava svojine. Naime, umesto dosadašnjeg vlasnika Grad Valjevo upisana je Republika Srbija – Direkcija za imovinu Republike Srbije.

Ističemo da je zakonska obaveza gradskog pravobranioca da ispita kako je došlo do prenosa svojine na navedenoj kat. parceli i ukoliko ustanovi da ceo postupak nije sproveden po zakonu, bez odlaganja, pokrene postupak pred nadležnim sudom radi utvrđenja ništavosti ugovora o prenosu prava svojine. Naglašavamo da nam nije cilj da utičemo na rad nadležnih organa već da istaknemo da je hitnost u postupanju u ovom postupku od krucijalnog značaja za interese Grada Valjeva.

Ne možemo, a da ne izrazimo zadovoljstvo što smo pokretanjem ove teme u našim javnim nastupima skrenuli pažnju kako medija tako i šire javnosti na dešavanja u vezi industrijske zone u selu Popučke. Što se GO SSP Valjevo tiče, situacija je vrlo jasna – sve što smo najavili u vezi ovog slučaja na konferenciji za medije od 18.05.2021. godine sprovešćemo u delo u narednim danima, o čemu će javnost biti uredno obaveštena.

Građani Valjeva, ne smemo više okretati glavu od onoga što nam je svima poznato – gradom nam upravljaju obični poslušnici, koji su spremni na sve samo da bi se dodovorili gazdama, bahato uništavajući sve ono što su generacije pre nas sticale i čuvale. Divčibare su već uništili, danas su na redu Popučke, sutra će to biti park Pećina i Gradac i tako redom dok kamen na kamenu ne ostane!

                                                                                                    GO SSP Valjevo”

18 comments on “Saopštenje SSP: Pravobranilaštvo je na potezu

 1. Dragi

  Djilas treba da odgovara za njegova nedela prema narodu i narodnim parama. Sve je to blizu i zato je nervozan.

  Reply
 2. Da

  Jel Ivkovic i dalje donosi burek Gordanu po navici pre nego je ovaj otisao u penziju?

  Reply
 3. Sloboda za SVE

  Nije vas briga za narod i interese grada, već samo da ispadnete veći u očima velikog gazde iz Beograda koji je svojevremeno bio deo grupe koja je vodila pogubnu politiku, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

  Reply
 4. Dosta

  Koga jos zanima sta misli stranka nekog kompromitovanog i na narodni racun obogacenog pripadnika bivseg rezima koji je vladao dok se Srbija urusavala? Makse odavde!

  Reply
 5. Aca

  Jadni Đilasovci ne znaju šta će od muke, jer dolazi investitor. Vi baš mrzite Valjevce.

  Reply
 6. Janko

  Bože sačuvaj! Kako su to Divčibare uništili?! Ko god ode na Divčibare a da nije bio dugo godina ne može da prepozna koliko se gradi i razvija. Samo lupetanja iz ovog SSP-a. Zašto uopšte postoje?!

  Reply
 7. Jovana

  Dosta je narodu Dragana Đilasa i njegovih pajtosa. Dosta su se nakrali. Red je da se nešto radi u ovom gradu, ovoj državi.

  Reply
 8. Zorana

  A da se malo bavite, za promenu, nekim konstruktivnim i svrsishodnim aktivnostima…

  Reply
 9. Klomber

  Đilas najjači si, svi se otimaju oko tebe. Čujem da oružje iz Krušaka ti prodajem drogu iz Jovanjice valja, placeve ti plaćaju po 10 puta većoj ceni … KRALJ si ništa ti ne mogu. Ovi Bot provincijalci za sendvič će opet raditi i kod tebe.

  Reply
 10. Bolt

  Xaaa bravoo sendicari al ste jutros aktivni,sto komentarisete ssp saopstenja ako su oni ne bitni,ili ipak nisu pa se maljo plasite,al dzaba spremajte patike za trcanje jos malo ce vam trebati

  Reply
  1. AxL

   Ako živite u Valjevu i ova vest vam služi za ovakve ispade, preselite se u neki drugi rad…vi očigledno mrzite i Valjevo i vaše sugradjane.

   Reply
 11. Srboljub

  Ko je ovde pomenuo Djilasa?
  Nema komentara na clanak=bot
  Nema komentara na konkretnu situaciju/problem=bot
  Nema konstruktivnog komentara=bot
  Komentari se odnose na licnost ( a ne na delo, stavove)=bot

  Reply
 12. Nako

  Гледај само колико их се накотило, коментари сви из истог пера, шта ће јадни, морају, треба задржати своје радно место добијено на чланску карту.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.