Kampanja za normalan život – U Valjevu 7 novih slučajeva korona virusa

Po poslednjim  podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu je registrovano 7 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Na lečenju u Opštoj bolnici je 51 pacijent sa kliničkom slikom kovid 19. Od početka epidemije do sada je od posledica korona virusa preminula 231 osoba , od korona virusa izlečeno je 9010 osoba dok je u gradu trenutno zaraženo 2273.

Ostale opštine KO:Lajkovac 0,Ljig 0, Mionica 3, Osečina 0, UB 6.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus testirano 9.928 osoba, od kojih je 391 pozitivna na virus.

Na bolničkom lečenju nalazi se 1.879 pacijenata, pri čemu je njih 67 na respiratorima.

U poslednja 24 časa od posledica virusa preminulo je 13 osoba, čime je ukupan broj preminulih porastao na 6.752, a procenat smrtnosti je 0,95 odsto.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je danas poziv svim građanima, a posebno mladima, da se vakcinišu protiv koronavirusa jer od njih zavisi da li ćemo svi moći da se vratimo normalnom životu.

Brnabić je, učestvujući na konferenciji povodom početka kampanje za vakcinaciju mladih protiv koronavirusa, navela podatak da je u Srbiji u starosnoj kategoriji do 30 godina do sada vakcinisano svega 11,9 odsto.

Predsednica Vlade je precizirala da je u našoj zemlji do sada jednu dozu vakcine primilo 2.361.545 punoletnih građana, što je približno 44 odsto tog uzrasta stanovništva, dok je revakcinisano 1.868.519 građana, što je oko 35 odsto stanovnika.

Prema njenim rečima, najveći broj vakcinisanih su osobe između 65 i 74 godina i u toj kategoriji je 70 odsto vakcinisanih.

Ona je, takođe, rekla da će sednica Kriznog štaba biti održana sledeće nedelje, dodajući da se razmišlja o eventualnom relaksiranju nekih mera.

Brnabić je ukazala na to da je epidemijska situacija u velikoj meri stabilna zbog vakcinacije, ali i da nema mesta opuštanju dok se ne postigne kolektivni imunitet.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.