Borci odali poštu poginulima u Prvom svetskom ratu

U Surdulici je održan Dan sećanja na stradale iz Prvog svetskog rata. Predstavnici valjevskog Udruženja boraca tim povodom izdali su sledeće saopštenje:

Predstavnici udruženja boraca Valjevo,  predsednik Dejan Marković Milošević Kuna, generalni sekretar Bradić Ljubomir i članovi udruženja i borci Goran Kolarić i Milisav Prvanović u ime Grada Valjeva, Udruženje boraca Valjevo, Gvozdenog puka Valjeva i Srbije položili su  cveće u slavu i čast Surduličkih mučenika poginulim u Prvom svetskom ratu.

,,Udruženja potomaka ratnika Srbije – opštinski odbor Surdulica, u subotu 29. maja 2021. godine organizovao je  veliku narodnu litiju za Duboku dolinu (jedno od najvećih stratišta Srba u Prvom svetskom ratu) u slavu i čast Surduličkih mučenika.
Surdulica je mesto u kojem su okupatori od 1915. do 1918. godine ubili više od 4000 srpskih civila, a Duboka dolina je simbol stradanja svih Srba sa juga Srbije.
Posle Svete liturgije koja će biti služena u hramu Sv. Đorđa u Surdulici održana je litija (Krstni hod) do mesta stradanja gde su brojne rodoljubive delegacije boraca i potomaka ratnika položiti vence“.
Grad Valjevo, udruženje boraca Valjevo i Gvozdeni puk Valjevo i Srbije poštuje sve srpske žrtve pale u svim ratovima koje su zadesilu našu otadžbinu Srbiju i mi moramo čuvati i gajiti sećanje na naše stradale i poginule heroje sa porukom svima da se otadžbina i narod brani životima ako zatreba i da smo na to uvek spremni.

Gvozdeni puk Srbije,
Gvozdeni puk Valjevo i
Udruženje Boraca Valjevo.

Lj. Bradić”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.