Bogdan Angelovski i čak četiri ekipe BK Sputnjik pobednici drugog MTB kupa Srbije

Biciklisti Valjevskog Sputnjika, ponovo su zablistali u punom sjaju. Sjajan rezultat ostvaren je na drugom MTB Kupu Srbije koji je u subotu održan u Pirotu.

Reprezentativac Srbije i najbolji mladi sportista Valjeva – Bogdan Angelovski je ostvario prvu pobedu u kadetskoj konkurenciji. Na zahtevnoj, šumsko-makadamskoj stazi dugoj 15 km, Angelovski se nakon petog kilometara odvojio od konkurenata i briljantnom solo vožnjom, sa više minuta prednosti, ostvario prvu pobedu u kadetskoj konkurenciji u kojoj se takmiči od ove godine. Odličnim petim mestom, njegov klupski drug Borisav Đurić doneo je ekipnu pobedu za BK SPUTNjIK. Timske pobede ostvarene su u čak 4 od ukupno 14 takmičarskih kategorija. Pored kadeta, prema zasada ne zvaničnim rezultatima,  ekipne pobede su ostvarili mlađi poletarci (+11 god),  poletarke (+13 god) i mlađe kadetkinje (+15 god). U pojedinačnim plasmanima,  mlađa poletarka – Natalija Kulinčević i poletarka – Mila Starčević osvojile su srebrne medalje dok  su mlađi poletarac – Lazar Angelovski i mlađa kadetkinja – Nikolija Kulinčević osvojili treća mesta. Odlični su bili i ostalih 13 biciklista ovog najuspešnijeg Valjevskog kluba koji su svi završili svoje trke i ostvarili plasmane između 4. i 15. mesta.

U generalnom plasmanu, prema zasada ne zvaničnim podacima, BK SPUTNjIK vodi u čak 5 plasmana i u još 2 je među troje najboljih što pokazuje o visokom kvalitetu stručno-pedagoško rada u klubu u kojem je, može se slobodno reći, nadama i potencijalnim budućim olimpijcima omogućen najbolji trening uz pratnju uspešnih trenera pri čemu se ističe i jedinstvena uloga roditelja za decu u klubu u  svim segmentima bavljenja ovim lepim i izazovnim sportom koji u Valjevu postoji od daleke 1885. godine.

Naročito će ova tradicija od 136 godina „velosipediranja“ posebno biti obeležena 11.09.2021. kada će BK SPUTNjIK u Valjevu biti prvi MTB domaćin u Kupu Srbije što će biti sjajna prilika da se naši sugrađani direktno uvere u visoke kvalitete Angelovskog i svih ostalih biciklista Sputnjika koji sa toliko uspeha pronose ime našeg grada, ne samo u Srbiji, već i širom Evrope kao članovi nacionalne reprezentacije Srbije za koju ponosno nastupaju.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.