Vučić: U narednih deset dana Valjevo i Biserba

U toku gostovanja u emisiji Drugi dnevnik RTS-a, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o investicijama u narednim danima, naveo i Valjevo i Biserbu.

foto: screenshot/RTS1/Dnevnik/Aleksandar Vučić

Krajem februara predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je dolazak nemačkog investitora u Valjevu. Istu informaciju potom je lično potvrdio i u obraćanju novinarima tokom obilaska radova na brzim trakama.

Večeras gostujući u Drugom dnevniku RTS-a govoreći o investicijama predvidjenim za narednih deset dana, predsednik Srbije je pomenuo i Valjevo.

„Sutra otvaram posle decenija propadanja u Smederevskoj Palanci jednu korejsku fabriku. Imaćemo u narednih desetak dana i Valjevo i Biserbu“, rekao je Vučić govoreći o investicijama koje donose radna mesta u Srbiji.

Ovom informacijom praktično su okončane spekulacije koje su se poslednjih mesec dana mogle čuti dok su gradjani na društvenim mrežama licitirali imenom investitora.

Kako Vamedia saznaje u pitanju je proizvodnja izuzetno poznatih vaga, a u Srbiji postoje firme koje već trguju njihovim proizvodima . Bizerba SE & Co. KG je lider  proizvodnji vaga I printera sa nalepnicama za procese proizvodnje I trgovine . Trenutno zapošljava oko 4 300 ljudi. Takodje , u pitanju je fabrika koja je osnovana 1866 u Balingenu u Nemačkoj.

Nova fabrika biće locirana u industrijskoj zoni gde su uveliko u toku radovi na izgradnji saobraćajnice.

12 comments on “Vučić: U narednih deset dana Valjevo i Biserba

 1. Taki

  Desilo se da baš u tom trenutku gledamo RTS, i čim smo čuli ime kompanije, potražili smo o čemu se radi. Sto pedeset godina tradicije uopšte nije malo, radi se o ozbiljnoj firmi. Dobre su to vesti za Valjevo, naročito ako ovo bude samo prva velika investicija kao što je i najavljeno.

  Reply
 2. Pirlo

  Čekaj, stani, kako ova firma, zar nije reč o firmi koja proizvodi gume i dolazi da nas potruje?! Kako sad to, šta će sada eminentni stručnjaci sa društvenih mreža i novopečeni experti u politici koji drže konferencije da nam kažu na to?

  SNS 1:0 opozicija
  Strelci: – prva nemačka investicija.

  Čekamo drugo poluvreme da duplirano prednost!

  Reply
  1. matematičar

   Od kada vi nacionalsicijalisti volite Nemce,zara vama nisu Rusi braća,ili volite samo nemačke pare.drugo Nemci su dali gol oni vode sa 1-0,vi tek treba da izjednačite kada dođu Rusi,od računskih radnji samo znate oduzimanje

   Reply
 3. Машина без мозга

  Ако Вас памћење служи Немачки инвеститор је најављен не пре неколико дана или недеља него пре неколико година.

  Reply
 4. Virus

  Dali te vage mogu da mere zagadzenje vazduha u Va ili slucajno da operu ulice ili da postave(isprazne kontejnere) a da nemogu. Mogu dati svapske plate ali nece

  Reply
  1. Baki

   Pitao bih dotičnog Pirla koliko ih je zaposleno u Krušiku da spavaju i primaju platu a i koliko ih sada otpuštaju, sve u svemu nerad i trošak.

   Reply
 5. Predrag Savić

  Poslednjeg dana marta na evidenciji Nacionalne službe u gradu Valjevu bilo je tačno 475 nezaposlenih više nego 31.decembra. Broj nezaposlenih u Ubu povećao se za 80, u Mionici za 90, u Osečini za 74, u Ljigu za 28, a u Lajkovcu za 84.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.