Vodovod započeo sezonu radova

Nešto bolje vremenske prilike omogućile su i početak aktivne sezone radova na izgradnji vodovodne infrastrukture u gradu. Trenutno su u toku radovi u Ulici Vlade Danilovića i elektro radovi na crpnoj stanici Carić.

Ukupne investicije JKP Vodovod u ovoj godini predvidjene su u visini od 43,4 miliona dinara, a praktično zakasneli početak proleća ovih dana uveo je pomenuto preduzeće u radove . „ Trenutno je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Vlade Danilovića i  elektro radovi na crpnoj stanici Carić. Kad je ta crpna stanica u pitanju od grada smo zatražili pomoć za  povezivanje na elektro mrežu, u vrednosti od 2 miliona dinara i dobili smo uveravanja da će rebalnsom ta sredstva biti opredeljena. Već od početka sledećeg meseca kreću radovi na Divčibarama tačnije Marinkovića kosa i nastavak započetih radova pored Petoševića“, kaže direktor jKP Vodovod Ivan Filipović.

Kako saznajemo u ovom javnom preduzeću predsednici MZ ggotovo svakodnevno dolaze sa zahtevima kad je vodovodna mreža u pitanju. „Dosta je zahteva recimo tu su Žabari, Dupljaj, Miličinica. Klanica takodje i tu smo već izvodili radove , ali smo zastali kod reke , tačnije kod mosta  jer nismo mogli da dobijemo dozvolu da predjemo preko mosta. Zato je  JP Kolubara  preuzelo na sebe , projektovanje i dobijanje dozvola i oni su taj deo posla i završili. Dozvole su dobijene, ali oni neće izvoditi radove već mi i to od sredstava grada. Moram da napomenem da je to prva faza  tog vodovoda u Klanici. Što se tiče Žabara tražili smo od grada 30 miliona da bismo to uradili , Babina Luka je slična situacija, 28,5. Gradjani predlažu učešće , ali je realno pitanje koliko sredstava oni mogu da izdvoje“, objašnjava Filipović.

Ugovori koji su potpisani krajem avgusta prošle godine , a čija realizacija nije završena trenutno su u realizaciji pa se narednih meseci očekuje da vodovodna mreža bude rešena i u Ulicama Milića Kedića i Cake Milivojević. Radovi u  Pop Lukinoj su  već  završeni dok se očekuje da naredne nedelje budu završeni i u  Ulici  Vlade Danilovića.

Učešće grada u investicijama u vodovodnu mrežu u ovoj godini predvidjeno je u vrednosti od 33,4 miliona dinara  sa PDV-om dok je Vodovod predvideo 10 miliona sopstvenih sredstava.

4 comments on “Vodovod započeo sezonu radova

 1. Nikola

  Potrudite se posle oobavljenih radova, da za promenu zakrpite rupe ali ne tako da ostavite kratere. Valjevo izgleda kao kasaba od silnih “radova” koji se izvode svako malo.

  Reply
  1. Cevovod

   Tvrdim da u gradu za divno stanje putne i ulicne mreze 99% treba da zahvalimo vodovodu i njihovim kvalitetnim radovima godinama unazad. Pogotovo njihovom vracanju ulice u “prvobitno stanje”.

   Reply
 2. Zoran Bojanić ing.

  Za krpljenje ulica odgovoran je grad Valjevo i odluka da direkcija ne krpi rupe već preduzeće za puteve. Preduzeće za puteve izadje kad se nakupi rupa da krpi ali pola preskoče, rupe se pojedine zaborave, ne znaju gde je koja i to je ta priča.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.