Radni sastanak o pravima boraca u ministarstvu

Na poziv Ministarke za boračka pitanja Prof. dr Darije Kisić Tepavčević održan je radni sastanak povodom primene novog Zakona o borcu, izmene članova Zakona i uvođenje novih prava za borce i ratne vojne invalide. UBR Valjevo tim povodom izdalo je saopštenje za javnost:

“Razlika u invalidnini za 2020 godinu za ratne vojne invalide, Cir, Mrvi i porodice poginulih boraca biće isplaćena 06.04.2021. godine a konačno isplate redovne invalidnine kreću kao i pre stupanja na snagu Zakona o borcu od 20 u mesecu.

Napravljena je i dobra saradnja Ministarstva za boračka pitanja sa službama boračko invalidske zaštite u Valjevu gde je obavljen onlajn dogovor oko rada  između državnog sekretara Miodraga Kapora i načelnice odeljenja za društvene delatnosti Zore Bojičić i načelnika GU Nebojše Petronića.

To mnogo znači za korisnike naše članove borce, ratne vojne invalide, Cir, Mrvi i porodice poginulih boraca tj građane grada Valjeva.

Boračke legitimacije će izdavati Ministarstvo za boračka pitanja po dobijanju rešenja za koje korisnike je utvrđeno to pravo.

Mnoga prava će biti proširena po utvrđivanju dobijenog statusa jer iz dosadašnjeg rada se vidi da nema planiranog broja boraca i da je taj broj mnogo manji.

Saradnja sa Ministarstvom za boračka pitanja i Grada Valjeva je više nego odlična i isključivo samo u interesu prava koja treba da ostvari boračka populacija(borci, rvi, cir, mrvi i ppb).

Sastanku su prisustvovali i pomoćnica ministra Jelena Lalatović i državni sekretar Miodrag Kapor a ispred Udruženja boraca Gvozdeni puk i Udruženja boraca Valjevo Dejan Milošević Kuna i Bradić Ljubomir.

Udruženje boraca Valjevo

Predsednik,

Bradić Ljubomir”

1 comment on “Radni sastanak o pravima boraca u ministarstvu

 1. Miša

  РАДНА ВЕРЗИЈА

  На основу члана 186. став 1-3. Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица („Службени гласник РС”, број 18/20) и члана 42. став 1. Закона о Влади („Службени гласник РС”, бр. 55/05, 71/05 – исправка, 101/07, 65/08, 16/11, 68/12-УС, 72/12, 7/14-УС, 44/14 и 30/18 – др.закон),

  Влада доноси

  УРЕДБУ
  О УТВРЂИВАЊУ КРИТЕРИЈУМА ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ УДРУЖЕЊА ИЛИ САВЕЗА ОД ПОСЕБНОГ ДРУШТВЕНОГ ЗНАЧАЈА ЗА УНАПРЕЂИВАЊЕ ОБЛАСТИ БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ, ЗАШТИТЕ ЦИВИЛНИХ ИНВАЛИДА РАТА И НЕГОВАЊА ТРАДИЦИЈЕ ОСЛОБОДИЛАЧКИХ РАТОВА СРБИЈЕ.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.