Podela besplatnih sadnica građanima Valjeva

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja naših meštana, Grad Valjevo se pridružio akciji Posadi svoj hlad i ovom prilikom obaveštavamo Vas da će biti organizovana javna podela 30.000 sadnica u podne 9. Aprila u celoj Srbiji a našem gradu na lokaciji Gradski Trg – Karađorđeva 64. Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene mesta gde živimo i kojima je bitno zdravlje građana. Akciju je organizovala NVO Zeleni razvojni centar.

„Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U akciji se dele dvogodišnje sadnice belog jasena uz uputstvo za sadnju. Zato posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu!

Svaka sadnica sadrži logo sponzora kao i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje. Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji naš plan je da u narednim godinama podelimo 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo,“ navodi se u saopštenju organizatora.

Projekat Posadi svoj hlad je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i uskladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

1 comment on “Podela besplatnih sadnica građanima Valjeva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.