Eksproprijacija:Gradjani nezadovoljni otkupnom cenom

Nezadovoljni procenom vrednosti I opredeljnim iznosom za otkup parcela neophodnih za izgradnju brzih traka 35 meštana, vlasnika, iz Iverka, Gorića I Lukavca pozvano je na razgovor sa predstavnicima Puteva Srbije.

Dok je eksproprijacija zemljišta već uveliko u toku 35 vlasnika što zemljišta što objekata danas je imalo razgovore sa predstavnicima Puteva Srbije.

“Cena koju su oni izneli je smešno mala, evo ovde je čovek kome moraju da sruše prodavnicu I za to će dobiti 9 000 evra . Svaka računica dovodi do toga da je cena po kvadratu 214 evra , to nema nigde. U Valjevu se cene nekretnina kreću I do 1300 evra , a ovo je ispod svake cene. Zato smo se pobunili I oni su nam zakazali sastanak”, rekao je za Vamediu jedan od prisutnih gradjana.

Iako nisu želeli da daju zvanične izjave, za Vamediu su ispričali I da je procenu vrednosti vršila javna agencija koju su angažovali Putevi Srbije.

“Oni nisu pravili razliku da li je objekat legalizovan ili ne  to nije njima bitno. Nije im bitno ni da li se radi o gradjevinskom zemljištu Ili poljoprivrednom zemljištu. Bar je to iz cena jasno. Zato ćemo tražiti od njih da nam isplate realno koliko vredi. Mogu oni tamo da napišu da ne vredi ništa, ali mi znamo da vredi jer je stvarno tako. Mi smo se žalili I oni su nas sada zvali na razgovor”, priča nezadovoljan vlasnik.

Na pitanje Vamedie da li je cena koja je plaćena onima koji su već prodali zemljište bila ista , sagovornici nisu znali odgovor. “To zaista ne znamo. Nemamo mi ništa protiv puta, ali sve ima svoju cenu. Pa ne mogu oni na nama da prave uštede”, bio je odgovor većine prisutnih.

Zbog epidemioloških mera omogućeno je da okupljeni gradjani budu podeljeni u više grupa za razgovor. Oni su istakli da nemaju svog predstavnika već da žele da se svaki slučaj posebno razmotri jer je kako kažu, svaki specifičan.

U ovim razgovorima predstavnici grada nisu učestvovali , s obzirom da grad nije vršio procenu niti angažovao agenciju pa su glavni pregovarači bili Putevi Srbije.

Konačan epilog ovih pregovora biće poznat narednih dana.

8 comments on “Eksproprijacija:Gradjani nezadovoljni otkupnom cenom

 1. MAJSTOR ŽIVOTA

  TREBA LJUDE PRVO POSLATI KOD VUJIĆA PO INSTRUKCIJE,PA DA IZVUKU BAR DESETI DEO,KOLIKO SU NJEMU PLAĆALI.PA GDE SU SADA LOKALNI FRONT I OSTALI POKRETI I STRANKE NA LOKALNOM NIVOU,DA PRUŽE PODRŠKU OVIM LJUDIMA.PA KADA JE KENE NAPLAĆIVAO U MILIONIMA EVRA OD REIKA KOLUBARE,ONDA DRŽAVA NIJE CICIJAŠILA,BRUKA….

  Reply
 2. Baki

  Tako je predstavnici grada, samo svoje guzice gledajte i očekujte da vas neko glasa na izborima.
  Gde ste sada kada treba da zastupate gradjana i njihove interese.

  Reply
  1. Пиринач

   Браво Милане, победио си и освојио си највећи сендвич за данас, честитамо, само напред.

   Reply
 3. sin anarhije

  Do juce zive u nekom selu kraj grada , tgotalna zabit za koju niko ne zna a sad bi da naplate kao da je sam centar , tu se vidi koliko je narod siromasan i to mu jedina prilika da zaradi novce koje ce normalno potrositi za najvise 5 -6 godina ….

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.