Djaci se vraćaju u škole – Elektronski upis dece u obdanište

Danas se školarci vraćaju u škole po sistemu od septembra. PU Milica Nožica počela je upis dece . Predvidjeno je da ove godine bude upisano 339 mališana , a roditelji decu mogu upisati I elektronskim putem.

Odlukom Kriznog štaba učenici osnovnih I srednjih škola u Valjevu vraćaju se u školske klupe , a način rada je organizovan po ugledu na septembar što znači da će učenici jedne sedmice ići u školu , a jedne imati online nastavu. Iz Kriznog štaba napominju da se sve epidemiološke ere moraju poštovati , a deca će u školu dolaziti po već formiranim grupama koje ne mogu imati više od 15 učenika.

Na Portalu eUprava i ove godine je objavljena usluga eVrtić za Predškolsku ustanovu „Milica Nožica“ https://euprava.gov.rs/usluge/5543 .  Iz Gradske uprave pozivaju građane da koriste ovu elektronsku uslugu i s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju izbignu neposredni dolazak  roditelja u ustanovu.   

Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu 2021/2022. godine traje  do 30. 04. 2021. godine. Zahtev se može podneti i lično u upravi PU „Milica Nožica“, u Vlade Danilovića br.9, svakog radnog dana u vremenu od 09 do 13 časova, a za upis je na raspolaganju 339 slobodnih mesta, a Grad Valjevo je planirao 446.610.000 dinara za funkcionisanje PU “Milica Nožica“..

1 comment on “Djaci se vraćaju u škole – Elektronski upis dece u obdanište

  1. milan

    Lepo. samo da ne bude ubrzo vracanje na on line nastavu, i da narod ne bude opet kriv, jer mi smo naravno krivi za sve, zasto bar u skole ne postave ruske preciscivace vazduha, ne samo da bi deca udisala cist vazduh vec, ubija bakterije i viruse.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.