Raste broj obolelih

      1 коментар на Raste broj obolelih

Po podacima Zavoda za javno zdravlje na dan 9.мart do 13h u Valjevu je registrovano još 45 slučajeva korona virusa.

U OB Valjevo hospitalizovanо је  78 kovid pacijenta dok je ukupan broj obolelih trenutno u našem gradu 4996.

Od početka epidemije  u Valjevu su od posledica korona virusa preminule 182 osobe.

Ostale opštine KO: Lajkovac 12, Ljig 4, Mionica 2, Osečina 7, Ub 9.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u poslednja 24 časa registrovano 4.576 novoobolelih od koronavirusa, od testiranih 16.816 uzoraka.

Od ove bolesti preminulo je još 20 osoba, tako da je ukupan broj umrlih 4.599, a procenat smrtnosti je 0,93 odsto.

Hospitalizovano je 4.279 osoba, pri čemu se na respiratorima nalazi 189 pacijenata.

1 comment on “Raste broj obolelih

  1. Ivana

    Pa kad ne postujete preporuke Batuta da oni sto su vakcinisani sede kuci ( u izolaciji 15 dana) ili laksu da oni koji su prelezaki niposto ne rade Nazofalingealni bris (antigen or prc) vec da rade Seroloski test i Seroloski profil, Takodje i za Vakcinicani- revakcinisane vazi da se pomenuti bris ne radi vec se Seroloski prati stanje. Ti ljudi te dve grupe stanovnika u sebi nose RNK Sars Cov2 tako da su 98% pozitivni na BRIS ali zato Seroloski profil im je igM (Negativan) (ovo mora biti jer u sebi ne nosi virus Sars cov2 – niti moze biti prenosilac), a igG (POZITIVAN) i dobicete kolio antigena imate!
    Sta je bilo tesko produziti deci zimski raspust do marta? Kao nismo znali da respiratorne infekcije krecu sa lepim vremenom?
    Unistili ste obrazovanje, privredu, ne radi se od 12h do ponedeljka 06h tad virus radi, pravo na polovinu minimalca dali ste prehranama a sifru prehrana striktno reko ko ima – jer uz hleb mozete kupiti i tv, frizider i pastetu, bicikl i jogurt, koja je to prehrana, dakle drzava gura potrosace u mega markete a zatvara male radnje! Kad imaju pravo da rade onda nemaju pravo na pomoc, pa obezbedjujete i obezbedjivaliste im kupce (za vreme Policijskog casa) sramotno?
    Plakacete…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.