Predsednik Vučić najavio izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva u Mionici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik opštine Mionica Boban Janković razgovarali su danas prilikom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo – Lajkovac. Vučić je najavio da će za 15 dana početi obnova i modernizacija puta Krčmar-Divčibare, a istakao je i da će država finansirati razvoj putne mreže na teritoriji Mionice.

– Ovo je godina puteva. Moramo graditi puteve u Mionici i svakoj lokalnoj samoupravi – rekao je predsednik Vučić.

Izgradnja saobraćajnice Valjevo-Lajkovac vrlo je važna za Mionicu, smatra predsednik opštine Mionica Boban Janković.

– Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, mrežom puteva koja se danas gradi Srbija piše istoriju. Auto-put „Miloš Veliki“ i brza saobraćajnica „Valjevo-Lajkovac“ ima ogroman značaj za Mionicu. Na samo 45 minuta vožnje smo udaljeni od Beograda. Mionicu u 2021. godini očekuje izgradnja i rekonstrukcija puteva u čitavoj opštini. Mionica sigurno ide putevima uspeha i prosperiteta – izjavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Osim što će povezati Mionicu i druge opštine sa autoputem „Miloš Veliki“, nova brza saobraćajnica će biti najbolja veza Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa Koridorima 10 i 11, a planirano je i kompletno uređenje korita Kolubare. Radove na ovoj saobraćajnici izvodi kineska kompanija „Čajna Šandog“. Ukupna dužina deonice iznosi 18.3 kilometara.

Izgradnja i modenizacija infrastreukture predstavlja jedan od ključnih prioriteta opštine Mionica.

– Ove godine smo konkurisali s više od 40 projekata kod Vlade i nadležnih ministarstva. Takođe, Mionica se našla među prvih 65 opština u kojima će do kraja godine početi realizacija investiocnog programa „Srbija 2025“ – rekao je Janković.

Mionica

1 comment on “Predsednik Vučić najavio izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva u Mionici

  1. Goran

    Само још да постоји и аутобуска веза са Београдом…и да постоји водовод на територији Општине!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.