Iste mere I dalje na snazi

Aktuelne epidemiološke mere I dalje ostaju na snazi, odluka je Kriznog štaba. Nakon sednice saopšteno da mere daju pozitivne rezultate.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Zoran Gojković izjavio je da je na današnjoj sednici tog tela, na kojoj je analizirana trenutna epidemijska situacija u zemlji, konstatovano da aktuelne mere daju rezultate.

Gojković je u izjavi za novinare rekao da i dalje postoji veliki broj novozaraženih građana, ali da se taj broj svakodnevno minimalno povećava u odnosu na prethodni dan, što govori o tome da usvojene mere deluju.

Takođe, kako je dodao, analiziran je i zahtev Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se prvenstveno đacima koji su od početka godine na onlajn nastavi omogući da se, uz sve moguće epidemiološke mere, ocenjuju u malim grupama u školama gde postoji takva mogućnost.

To ministarstvo će, u koordinaciji sa lokalnim samoupravama pokušati da pronađe mogućnost da gde je neophodno da se učenici ocene, a za to je potreban lični kontakt, to dozvoli.

Po podacima Zavoda za javno zdravlje na dan 24.mart do 13h u Valjevu je registrovano još 53 slučaja korona virusa.

U OB Valjevo hospitalizovano je 103 kovid pacijenta dok je ukupan broj obolelih trenutno u našem gradu 5644.

Od početka epidemije  u Valjevu je od posledica korona virusa preminulo 191 osoba.

Ostale opštine KO: Lajkovac 15, Ljig 8, Mionica 6, Osečina 6, Ub 20.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus testirani uzorci 17.684 osobe, od kojih je 5.297 nalaza pozitivno.

Hospitalizovano je 6.349 osoba, pri čemu se na respiratorima nalazi 243 pacijenta.

U poslednja 24 časa od ove bolesti preminulo je 37 osoba, tako da je ukupan broj umrlih 5.039, a smrtnost je 0,89 odsto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.