Info centar u šalter sali Gradske uprave

U šalter sali Gradske uprave postavljen je info centar koji će gradjanima Valjeva omogućiti lakše dolaženje do informacije o slobodnim radnim mestima u Valjevu. Grad Valjevo potpisao je protokol o saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje čime je i zvanično postao prvi grad u Srbiji u kom je ovakva usluga omogućena gradjanima.

„Drago mi je što je Valjevo prvi grad u Srbiji u kome će početi sa funkcionisanjem Info centar za zapošljavanje. Informacija je jedan od najvažnijih resursa i građani će na ovom mestu moći da dobiju aktuelne i tačne informacije o obukama, slobodnim radnim mestima, prekvalifikacijama, ali i svim pitanjima vezanim za status zaposlenih  i nezaposlenih lica. Na taj način u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i srednjim stručnim školama, kao što su Tehnička i Ekonomska škola, mi se pripremamo za dolazak novih investitora. Svi smo spremni da odgovorimo zahtevima tržišta i mogu vam reći da je to osnovni argument zbog čega investitori slobodno mogu da započnu svoje poslovanje u Valjevu“, rekao je gradonačelnik Lazar Gojković prilikom potpisivanja sporazuma.

Na evidenciji valjevske Filijale za zapošljavanje je trenutno oko 4 000 nezaposlenih , a kako se moglo čuti info centar dodatna je mogućnost da se najbrže moguće dodje do slobodog radnog mesta.

„Pre svega da se zahvalim gradonačelniku Valjeva i njegovim saradnicima što su podržali našu ideju da osnujemo prvi Info centar u Srbiji. Nadam se da to neće biti jedini, da ćemo ovu praksu preneti i na druge lokalne samuoprave, jer zaista je važno da građani kada završavaju neku od usluga u Gradskoj upravi, mogu istvremeno da vide i informacije o slobodnim radnim mestima, o nekim aktuelnim programima za zapošljavanje koji mogu da im omoguće brže zapošljavanje, ali i da omoguće neku subvenciju koju nudi Nacionalna služba za zapošljavanje ili grad Valjevo” rekao je direktor NSZ Zoran Martinović I dodao daje bezz obzira na pandemiju korona virusa, stopa nezaposlenosti  još uvek ispod 10 %, na nivou Srbije. Kako kaže , broj nezaposlenih lica je identičan kao što je to bilo u istom periodu prethodne godine, odnosno pre pandemije. “Najava dolaska novih investitora se očekuje i moraćemo zajednički da uložimo napore kako bismo adekvatno selektovali nezaposlno lice prema budućim poslodavcima i investitorima, zato je važno da ovaj Info centar bude još jedno mesto koje će ponuditi slobodna radna mesta i koje će moći da ponudi informacije građanima grada Valjeva“, rekao je  Martinović.

 Na ovom info pultu osim informacija vezanih za slobodna radna mesta mogu se dobiti I informacije o programima I obukama koje realizuje Tehnička škola u Valjevu, a samom potpisivanju sporazuma prisustvovali su I direktori Tehničke škole Branko Goloskoković I Ekonomske škole Dragan Timotić čiji će učenici pravnog smera upravo obavljati praksu na ovom info pultu.

Namera grada je , kako se ranije moglo čuti, I da se na ovom pultu  usluga unapredi tako da se mogu dobiti I informacije vezane za prava I obaveze zaposlenih I nezaposlenih lica , a potom I mogućnosti korišćenja mera socijalne politike .

8 comments on “Info centar u šalter sali Gradske uprave

 1. 21. век

  Незапослени да се информише о слободним рандим местима на Инфо-пулту у згради Градске управе??? Поред Интернета, мобилних телефона и свих других видова комуникације, неко треба да се прошета и да гледа у екран у сали за шалтере?!

  Reply
 2. SRAMOTA

  Sram vas bilo. natrpajte sto šaltera u prostor bez prozora i prirodnog svetla, bey vazduha. Dnevno dođe i prođe bezbroj ljudi. je li to da ne dolaze na biro da tamo bude mir i tišina i da se ne zaraye koronom.

  Reply
 3. Sloboda

  Ne ume ni da reaguje ova kamarila iz opozicije na dobre stvari. Ne zanimaju me ni jedni ni drugi, ali ovo nije losa stvar i sta god mislili o vlasti ili pojedincima, ovo je ok stvar i kapiram je.

  Reply
 4. Taki

  Verujem da će ovaj info pult pomoći onima koji nemaju drugog načina da se informišu o slobodnim radnim mestima i obukama, a naročito što se nalazi u samom centru grada.

  Reply
 5. Toša

  Овде су се овајдиле само ове две девојке за посао.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.