Gasifikacija Valjeva sve izvesnija

Na sednici Skupštine , glavni urbanista grada Jasna Mićić potvrdila da su u toku intenzivni pregovori vezani za gasifikaciju grada. U toku su pripremne aktivnosti za ulazak u projekat.

Gasifikacija Srbije kao projekat Vlade izvesno će obuhvatiti I Valjevo . U okviru tačke dnevnog reda na sednici Skupštine, Izmena  i dopuna plana generalne regulacije za selo Popučke , glavni urbanista Valjeva Jasna Мićić je potvrdila da su u toku pripremne aktivnosti .

“U pripremi je projekat gasifikacije sa Srbija gasom I u toku su pripremne aktivnosti za ulazak u ovja projekat. Ministarstvo gradjevine je nosilac projekta , obaveza Srbija gasa je izrada tehničke dokuemntacije . Obaveza gradjana potom će biti plaćanjje priključka na gasovod”, rekla je Mićić.

Na otvaranju komercijalog toka  saobraćaja gasovoda u Gospodjincima predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pregovore sa lokalnim samoupravama o sniženju cene priključka na gas . Govoreći o gasifikaciji zemlje on je pomenuo I Valjevo:” Gasna infrastruktura mnogo košta, ali moramo da povežemo Valjevo i Leskovac. Ovo je suštinski važno za ekonomski razvoj Srbije.”

Upravo u području katarstarske opštine Popučke biće smeštena mernoregulaciona stanica što je jedan od razloga za izmenu plana regulacije. Drugi razlog je stvaranje planske mogućnosti za srovođenje detaljne regulacije priključka na državni put i nove trase saobraćajnice, kao i trasa za infrastrukturne koridore.

Izmenom plana koji je Skupština prihvatila pračktično je omogućeno definisanje privredne zone u KO Popučke sa namenom površina I parametrima za formiranje gradjevinskih parcela. Izmene i dopune plana odnose se na deo obuhvata planskog područja, teritorije katastarske opštine Popučke, ukupne površine 1.576,53 hektara.

13 comments on “Gasifikacija Valjeva sve izvesnija

  1. Hvala ti Vucicu

    Hvala je milom Bogu da to neko radi. Cekali smo decenijama na mnoge stvari, izgleda ce ipak Valjevo nakon toliko godina da se sredi.

    Reply
  2. Veka

    U poslednje vreme, Valjevo se po dobrom pominje i na republičkom nivou. Nadam se da će projekat gasifikacije uspeti i da će građanima biti omogućeno da se priključe na mrežu po povoljnijim cenama. Uslov za bolju privrednu je i bolja energetska i saobraćajna povezanost i bezbednost.

    Reply
  3. Tica

    Piše li neko o tome što su zatvorene grupe u vrtiću Stupar i što nece biti upisa dece

    Reply
  4. Милош Марјановић

    Ovaj deo oko plaćanja da bi nešto kasnije koristio i opet plaćao je rak rana države Srbije…

    Reply
  5. Igor

    Sve pohvale da se i ovaj važan projekat gasifikacije realizuje.To pokazuje svu ozbiljnost rukovodstva grada Valjeva i SNS da se stvori razvijen grad. Gasifikacija će doprineti i znatno čistijem vazduhu .

    Reply
  6. Bice bolje

    I tako…eto botova kad je nesto „pozitivno“ u najavi. Samo u najavi, naravno!

    Reply
  7. Дверјанин014

    Ботови у радно време, сигурно не раде код приватника. Вероватно им је то једини радни задатак, на грбачи свих нас.

    Reply
  8. Logično razmišljanje..

    Nedaje Vučić iz svog djepa pa damu se toliko,zahvaljuješ..Još jedan kredit ko za,auto puteve.Toje isto ,deci kupim stan na kredit i kažem tataje kupio vama stan, samo što vi deco morate da otplatite kredit..Ovoće isto biti ko sa toplanom,kolikoje privatnih kuća se prikljućilo na toplanu..

    Reply
  9. 6.oktobar

    Pa neće oni dočekati gasifikacije i neće oni ništa uraditi za Valjevo. Ovo je samo bacanje mekinja. Još malo će oni na političko smetlište gde su trebali biti davno.

    Reply
    1. m

      BG na vodi nema od toga nista pa skoro je završen. pa putevi. kakav je dom zdravlja danas u Valjevu i brza saobraćanica Valjevo – Lajkovac .Bolnica u Valjevu se renovira dve nove Fabrike Valjevu itd ili neko trebao da bude lud ili slep pa da nevidi napredak i to nije kraj a tebe bih preporučio da se lečiš

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.