Doneta odluka o nagradama

Odbornici grada Valjeva potvrdili su odluku Komisije za dodelu nagrada grada. Svečanosti povodom Dana grada sutra neće biti zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Na današnjoj sednici Skupštine najduže je potrajala rasprava vezana za dodele nagrada grada. Jedan za drugim izlazili su odbornici I pozicije I opozicije imajući samo reči hvale za predložene kandidate.

Predloge Komisije I biografije predloženih kandidata obrazložila je predsednica Komisije Zorica Jocić koja je izmedju ostalog pojasnila da je Komisiji pristiglo ukupno 45 predloga od čega 35 predloga po oblastima I čak 13 predloga za specijalne nagrade. “Godina iza nas bila je po svemu specifična pa je I razumljivo što je medju nagradjenima veliki broj onih koji su se dokazali na poljima medicine I humanosti, inače za ove oblasti I bilo najviše predloga”, pojasnila je Jocić.

Ipak ove godine nagrade neće biti dodeljene u pet oblasti : privreda, poljoprivreda, nauka, inovacije i pronalazaštvo, informisanje i društveno angažovanje i oblast urbanizma i arhitekture .  Jocićeva je izvestila Skupštinu da za 4 od pomenutih pet oblasti nije stigao nijedan predlog dok je za jednu oblast komisija procenila da ne dodeli nagradu. Ona je takodje zahvalivši se ostalim članovima Komisije na radu konstatovala I da je Komisija sve odluke donela jednoglasno.

Očigledno način na koji radi Komisija nije razumeo odbornik Dragomir  Vitorović koji je predsednicu Komisije upitao : “Zašto je poljoprivreda diskriminisana? Postoji li valjda bar jedan uspešan poljoprivrednik? Ja ne mogu da predlažem i da glasam , a ne mogu ni da budem biran jer sam odbornik”.

Naredni govornici pojasnili su Vitoroviću da Komisija ne može sama da daje predloge I o njima odlučuje već su gradjani ti koji daju predloge, a Komisija ih razmatra I da za oblast poljoprivrede nije ni bilo predloga.

Najviše govora u okviru ove tačke ticalo se oblasti medicine pri čemu su se zbog epidemiloške situacije sa korona virusom , gotovo svi govornici zahvalili I lekarima, medicinskim tehničarima I medicinskim sestrama na borbi koju vode protiv nevidljivog neprijatelja.

Dok je više odbornika zahvalnost iskazivalo dr Branki Antić, direktorki Doma zdravlja, za dobro organizovan posao I požrtvovanost  na još neke činjenice vezane za dr Antić podsetio je odbornik Lokalnog fronta Ljubomir Radović:

“Moram reći da ću rado glasati za sve predloge izuzev jednog, osim ukoliko mi se ne daju drugačiji argumenti I informacije. Naravno da sam zahvalan I čestitam medicinarima na borbi koju vode, ali ne možemo pobeći od nekih činjenica. Ta činjenica govori da je protiv dr Antić podneta krivična prijava za nesavestan rad  u službi , da Tužilaštvo u Beogradu ispituje I trenutno vodi istragu u slučaju u kom je direktno kao odgovorno lice Doma zdravlja učestvovala dr Branka Antić, s obzirom da su projekat “Nevidljiva deca” realizovali Dom zdravlja, Grad Valjevo I Centar za socijalni rad”.

Njegov govor prekidala je predsednica Skupštine Snežana Rakić izrekavši mu opomenu uz navod da se mora držati teme.  Radović je kasnije za govornicom predsednici rekao I da nije imala pravo da ga opominje s obzirom da je govorio o jednom od predloga za nagradu grada, odnosno da je bio u temi.

Završnu reč u raspravi dao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković koji je najpre čestitao dobitnicima. “Sve čestitke nagradjenima, verujem da su svoje nagrade zasluženo dobili I zahvaljujem svim gradjanima na predlozima , kandidatima za ostvarena postignuća. Iskoristio bih ovu priliku da gradjanima Valjeva čestitam sutrašnji praznk, Dan grada Valjeva . Na žalost izostaće svečana dodela nagrada zbog trenutne epidemiološke situacije I mera koje su na snazi. Sačekaćemo neko bolje vreme za dodelu nagrada I svečanost I nadam se da nećemo dugo čekati. Da bismo nastavili život, pozivam gradjane Valjeva da se vakcinišu jer je obezbedjeno dovoljno vakcina, a sam proces imunizacije u gradu organizovan je jako dobro. Još jednom velika zahvalnost svima koji se godinu dana bore  da sačuvaju svaki život”.

Nagradjeni:

1.u oblasti obrazovanja i vaspitanja: VELjKU ĆIROVIĆU, profesoru matematike

2.u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata dodeljuju se dve nagrade: MARIJI OBRADOVIĆ, učenici i ANDREI KABIĆ, studentu

3. u oblasti zaštite životne sredine: KLUBU ARS NOVA IZ VALjEVA

4. u oblasti medicine i brige o zdravlju dodeljuju se dve nagrade: DR SNEŽANI ARSENIJEVIĆ, doktoru medicine i specijalisti infektologije i DR BRANKI ANTIĆ, doktoru medicine i specijalisti Opšte medicine,direktorki Doma zdravlja Valjevo

5. u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog radadodeljuju se dve nagrade: UDRUŽENjU RODITELjA DECE, OMLADINE I ODRASLIH SA SMETNjAMA U RAZVOJU „ZAGRLjAJ“ VALjEVO i GABRIJELI ŠIPOŠ, predsedniku Udruženja Građana za pomoć i podršku osobama sa Autizmom

 6. u oblasti humanosti dodeljuju se dve nagrade: VLADIMIRU DIMITRIJEVIĆU, glavnom tehničaru kućnog lečenja u Domu zdravlja Valjevo i koordinatoru vakcinalnog punkta u vreme COVID-19 i TIMU KOVID AMBULANTE – ODSEK ZA TESTIRANjE (Ognjen Andrić, Kristina Radovanović, Milena Matić, Saša Janić, Dragica Savić i Vladimir Đorđević)

7. u oblasti umetnosti i  kulture: VALjEVSKOJ KULTURNOJ MREŽI VAKUM VALjEVO

8u oblastičuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja: DRAGOMANU MEDULOVIĆU PROKI, koreografu i RADU OBRADOVIĆU, majstoru za izradu frula i dvojnica

9u oblastisporta dodeljuju se dve nagrade: VETERPOLO KLUBU „VALIS“ i DEJANU MIZDRAKU, košarkaškom sudiji, učesniku u polumaratonu i trijatlonu

Ove godine Komisija je dala predlog I za dve specijalne nagrade, i to: za životno delo posthumno episkopu valjevskom Milutinu, a Valjevska gimnazija  za afirmaciju Valjeva.

33 comments on “Doneta odluka o nagradama

 1. sin anarhije

  Gomila afera , sudskih postupaka , krivicnih prijava , mulja, sljama, razrovanih ulica , gomila nevidljive dece i ostale sirotinje a oni dele iZmedju sebe nekakve tzv nagrade … e, to je vuciceva Srbija u kojoj je sve sjajno i divno , a Valjevo na zacelju svega …. BRUKA

  Reply
  1. Igor

   Mnogo fabrika, rada je uloženo da Srbija jača. I naše Valjevo će imati još dve nemačke fabrike. A što se nagrada tiče svi dobitnici su vrhunski stručnjaci svako u svom domenu i sramota je da pljujete jednu dr. Snežu Arsenijević, jednog mladog umetnika Lazara Pušića, Vladimira Dimitrijevića….i druge laureate.

   Reply
   1. sin anarhije

    a gde su te fabrike , na putu ovamo , rekao ti vucko ili sta vec … prazne price da se sirotinjski deo Srbije zabavi i drzi na uzdi do prvih izbora … za sve pametnjkovice , podsecanje da je Gorenje zadnje stiglo pre 12 godina ….

    Reply
    1. Igor

     Fabrike će biti izgrađene i to je najviše što te plaši, jer nećete moći da manipulišete više narodom ka što je to radio sps, ds, ssp

     Reply
 2. Natasa

  Čime je to Branka Antić zaslužila nagradu? Da li je jednom obukla skafander i ušla u OB Valjevo među zaražene pacijente? SRAMOTA

  Reply
  1. Stojan

   Šta nas sprečava da stvari sagledamo iz objektivnog ugla? Ta žena je direktor Doma zdravlja i u opisu posla joj je da koordinira napore u borbi protiv epidemije u toj ustanovi. A zaraženi pacijenti nisu samo u Bolnici. Naravno da su tamo najteži pacijenti kojima želim uspešan oporavak od ove strašne bolesti. Ali, mnoštvo ljudi, a nisu svi oni asimptomatski ili sa blagim simptomima, koji su bolest pregurali u kućnim uslovima, ali uz stalni nadzor i kontrole upravo u Domu zdravlja. Dom zdravlja je prosto prvi na udaru, od dobre organizacije je zavisio rad i običnih i kovid ambulanata, ali i vakcinacije.

   Reply
  2. DragićevićD

   Da li je, ili nije, zaslužila nagradu nije uopšte pitanje, g-đa je “pod istragom”, sačekajmo, može nagrada i sledeće godine. U Švedskoj. Ali, ovo je Srbija. Sram nas bilo, sve zajedno, samo iz različitih razloga. Jedno je istina – pred decom se stidite, zaslužili ste.

   Reply
 3. Beban

  Au brate, Branka… Pa ljudi, podignuta optužnica pre dve nedelje, pobogu. Joj šta nam radite, sunce vam kalajisano.

  Reply
  1. Sram vas bilo

   Vas treba da bude sramota sto napadate zenu. Ona je dosta zrtve podnela za grad, a vi joj vracate tako sto cetw je napadati zarad nekih jefitinih politickih poena.

   Reply
 4. Napredno nema sta

  Trbalo bi uvesti i tu nagradu. Recimo pobedu bi odnela direktorica Preskolske ustanove koja je sa pozitivnim testom na COVID19 bila na sastanku u opstini. Ali to nema veze, to se ne sankcionise! Bitno je da zaposleni u vrticima nadljudskim naporima sprovode sve propisane mere i opet im inspekcije ne silaze sa grbace

  Reply
 5. Darko

  A sta je konkretno ovaj Mizdrak zasluzan za sport? Kakva je to sportska velicina? Ili ovi iz Ars Nove? Dodovic I njegova klapa mihajlovicevih ljudi koji kao zacin c u svakoj Valjevskoj corbi?

  Reply
 6. Obavestena

  Radoviću samo Branka smeta dok se sa ostalima liže, kaže mora i on da obezbedi krov nad glavom na grbači ovog naroda!

  Reply
 7. Pjerili

  Poštovani,
  Kad se nagrada dodeljuje i onima koji je ne zaslužuju, nije čudo što obrazovani i odgovorni kadrovi odlaze iz Srbije, jer znaju da nikad neću biti za svoj rad adekvatno nagrađeni. Prilikom zapošljavanja prinuđeni su da zasnuju radni odnos na određeno vreme,obično na jedan, tri ili šest meseci i tako postaju ucenjena radna snaga. Neradnici i poltroni dobijaju bolje zarade a možda i nagrade!!

  Reply
 8. Nagrada

  Zašto Radoica Rstić iz Tubića nije dobio nagradu za ,,Nevidljiviu decu,,to je za Nobelovu nagradu

  Reply
 9. Anja

  Sve pohvale za nagradjenog Vladimira Dimitrijevica koordinatora vakcinacionog punkta, tolika predanost i pozrtvovanost je za svaku pohvalu i nagradu.

  Reply
 10. Sofija

  I u ovim teškim vremenima pandemije treba misliti na zaslužne gradjana Valjeva, lepe stvari kao sto su nagrade da bar malo ulepšamo svakodnevnicu korone. Čestitamo nagrađenima!

  Reply
 11. Ljuba Zemunac

  Ova direktorka doma zdravlja kad izađe na TV,ima više nakita na sebi nego Kristijan Golubović, još i nagrada

  Reply
 12. Fantom

  Mozda cu nekada dobiti nagradu. Treba mi samo clanska karta i kovid pasos koji nemam. Meni se slabo primaju vakcine.

  Reply
 13. Maja

  Pomnožite, vi koji pozdravljate i podržavate bandu dobitnika nagrade, njihov broj sa brojem hiljada koje se dodeljuju! ‘Ej, nepismeni narode!!!

  Reply
 14. Goran Markovic

  Zaista je sramota sto se ovog puta nisu nasli za nagradu grada Valjeva Radoica Rstic , Jelena Kalat, Mihailo Milutinovic Klonfer , gorica Bozic BEMAKO ,Borko Aleksic ,Kudic Vesna Ninic Milan Fazan kada su toliko napredka doneli Valjevu da se culo i preko okena i smatram da je to veliki propust jer jos im to samo nedostaje i naravno celokupnu grupu koja je ucestvovala u projektu NEVIDLJIVA DECA.Sto se tice nagrada iz zdravstva mnogi su zasluzili u Bolnici kako pojedinci tako i grupno .

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.