18. online Tribina „Valjevski gimnazijalci“

Gost tribine je mikrobiolog i menadžer – dr Ivan Ostojić.
Tribina će se održati u četvrtak, 25.03.2021. godine u 19 časova.

Linkovi za praćenje tribine su:

Zoom:  https://us02web.zoom.us/j/85623331563?pwd=N3U1cGNjVnoydW9aVHhqdU5TVGc5Zz09

Youtube: https://youtu.be/6tg4Unj3YSw

Ivan Ostojić je rođen 1981. u Valjevu. Nakon valjevske gimnazije 2000 godine upisuje studije Molekularne biologije i fiziologiju na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje zavrsava 2004 kao najbolji student Bioloskog fakulteta. U maju 2005 upisjue doktorat iz Molekularne biologije u Svajcarskoj na Fridrih Miser Institutu (najbolje rangiran svetski institut koji je rezultat kolaboracije farmaceutske industrije (Novartis) i Univerziteta (Univerzitet u Bazelu) Doktorira na prolece 2010 sa najvisim počastima (Summa cum Laude) uz par radova u vodećim svetskim časopisima u oblasti prirodnih nauka (PNAS – Proceedings of National Academy of Science). Uporedo sa doktorskim studijama 2008 upisuje i Master Studije iz Menadzmenta, Ekonomije i Tehnoloskih inovacija na ETH u Cirihu. Zavrsava Master iz Ekonomije kao top 10% u svojoj generaciji na ETH u Cirihu.

2011. godine i počinje da radi u McKinsey & Company. Posle 6 godina napredovanja izabran za partnera u McKinsey-u Trenutno je na vodećim pozicijama u McKinsey-u: a) Globalno vodi McKinsey’s Technology Council – gde sa vodecim tehnoloskim kompanijama danasnjice evaluira uticaj novih tehnologija na rast i ekonomiju b) Globalno vodi McKinsey Leap (sektor za gradjenje novih tehnolskih biznisa) u Zdravstevnom sektoru b) Vodi McKinsey sektor za Inovacije u Evropi, Bliskom Istoku i Africi Radi sa vodećim svetskim kompanijama, investitorima i javnim organizacijama u polju inovacija, novih tehnologija i zdravstva. Redovno objavljuje izveštaje, članke i govori u štampi i na vodećim konferencijama.

2 comments on “18. online Tribina „Valjevski gimnazijalci“

  1. Valjevac

    Lepo. Može li iz svog domena da pomogne našem i svom rodnom gradu i narodu? Imali li ideju i volju za tako nešto?

    Reply
    1. Hiram

      Siguran sam da ima puno Valjevki i Valjevaca koji bi da pomognu svom gradu, ali bi inicijativa za to morala da dođe odavde, iz Valjeva, od gradskog rukovodstva. To je nešto što sve ove godine nedostaje.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.