Tribina “Valjevski gimnazijalci”: Gost Miroslav Trifunović -Ćiša

Tribina „Valjevski gimnazijalci“, 16. po redu onlajn biće održana večeras u 19h. Gost tribine je pozorišni reditelj – Miroslav Trifunović Ćiša.
Razgovor vodi Branko Antonić.

Linkovi za praćenje tribine su:

zoom:  https://us02web.zoom.us/j/84128281567

yuotube (livestream): https://youtu.be/-t9qapD8lwE

Miroslav Trifunović Ćiša , diplomirani pozorišni reditelj. Diplomirao u klasi profesora Miroslava Belovića i asistenta Nikole Jeftića. Diplomska predstava Galeb Antona Pavloviča Čehova , odigrana u Ateljeu 212 u Beogradu…..Valjevsku gimnaziju završio 1978, prirodno matematički smer. Razredni starešina Stamen Ivanov.
Rođen u Mionici, gde je završio osnovnu školu, ali i pokrenuo svoje prvo pozorište Teatar Homo Ludens – pobednik na tada prestižnom međunarodnom festivalu BRAMS u Beogradi i mnogim drugim…Radio u više pozorišnih projekata u Beogradu , Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Trebinju….ali najduži period života i rada posvetio radu u valjevskom Gradskom pozorištu Abrašević i Dramskom studiju Valjevske gimnazije. Seobe, Prosjačka opera, Koreni, Društvo mrtvih pesnika, Elektra, Magbet, Tikve, Mileva Ajnštajn, Razvojni put Bore Šnajdera, Leptirica……..samo su deo od više od 150 izrežiranih predstava…..Paralelno i posvećeno se bavi pedagoškim radom…..Više od 100 darovitih mladih ljudi su završili prestižne umetničke akademije i danas rade kao autori brojnih umetničkih ostvarenja na filmu i pozorištu, bilo kao glumci, reditelji, dramaturzi, producenti, montažeri, kamermani……….Sinovi Stefan i Bogdan su takođe diplomirani glumci i ostvaruju sve upečatljivije uspehe, a godina pred njima je godina opravdano velikih očekivanja u filmovima čije premijere dolaze na međunarodnim i domaćim festivalima……..Unuci Kosta i Vuk su poseban ponos.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.