Prvi put da „Muja i Hasa“ nisu nikog zasmejali?

Slobodan Gvozdenović, odbornik SNS-a nastavio sa uvredama u Skupštini na račun neistomišljenika. Ipak fremetičan aplauz iz ranijih godina sada je izostao, a odbornici ga nisu sledili.

U toku rasprave vezane za Apotekarsku ustanovu odbornik Lokalnog fronta Ljubomir Radović za govornicom je podsetio da prethodna vlast nije ništa uradila po pitanju Apoteke te da se još od februara prošle godine sluša o rešenju , a rešenja nema ni na pomolu. Na ovu njegovu izjavu u starom maniru oglasio se odbornik SNS,a  bivši gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji je rekao : „Vidim da ovde ima odbornika koji još vuku traume iz starog mandata. Imam utisak da taj čovek i taj pokret tek treba da sazrevaju i rastu i biće tu abortusa, hibridnih idiota , ordinarnih kretena. Zato bih na kraju poručio –Mujo i Haso , izvinite ipak najgluplji čovek živi u Valjevu“.

Na ovu njegovu izjavu nije usledila opomena od strane predsednice Skupštine Snežane Rakić, ali je tišina u Sali bila iznenadjenje jer je u prethodnom mandatu svaka izjava Gvozdenovića u kojoj se neko vredja bila propraćena osmehom, aklamacijom, aplauzom pa i izlaskom njegovih ljudi za govornicu koji su nastavljali u sličnom maniru.

Na ovu uvredu replicirao mu je Radović koji je rekao da je Gvozdenović očito „čovek legenda“ jer je sebi povećao platu mimo zakona , dodelivši koeficijente koji mu ne pripadaju , a da očito njegov naslednik neće ništa učiniti po tom pitanju da te nezakonito uzete pare budu vraćene.

Kako nije bilo odbrane za Gvozdenovića isti se ponovo vratio za govornicu da bi saopštio da platu ne odredjuje on već kadrovska služba , a da je njegova trenutna zarada izmedju 160 i 180 000 dinara. On je rekao i da se Radović služi „lobotomiranom logikom“, te se još jednom osvrnuo na Muju i Hasu.

Ponovo nije bilo aplauza za Gvozdenovića, a odbornik Radović je replicirao rečima : „ Možeš da me vredjaš koliko hoćeš i da se služiš uličarskim rečnikom, sram te bilo, ali time nećeš osporiti činjenicu da si sebi nezakonito podigao platu“.    

Na samom zasedanju Skupštine odbornici su se ponajviše pozivali na član 99 i govorili o dostojanstvu Skupštine. Zanimljivo je da nakon Gvozdenovićevih uvreda nijedan odbornik opozicije nije primetio da je dostojanstvo urušeno, a korak dalje niko nije izašao za govornicu da isti nastup osudi.

Odbornik Radović je govoreći o očitoj situaciji u Sali rekao da polemika izmedju SNS i SPS liči na svadju „starih ljubavnika“ pa je samo pitanje kada će isplivati sav prljav veš. Govoreći da su pojedini nastupi za govornicom licemerni Radović se posebno osvrnuo na žustar govor odbornice JS Mile Grujičić koja je za govornicom u jednom trenutku  tvrdila da su ugrožena prava žena pa i da su ženama  nanete uvrede pozivajući se čak na Ustav RS, on je rekao : „Sve je to licemerno jer ne sećam se nešto da ste tako žustro branili novinarke, koje su takodje žene, u trenutku kada sam za govornicom svojevremeno izneo predlog da zbog skarednih izjava i uvreda grad treba da prestane sa finansiranjem Majdaka i njegovih medija. Koliko se sećam vi ste glasali da se finansiranje nastavi, a samim tim i uvrede. Licemerno je to“.

Jučerašnja sednica bila je 6 sednica po redu u novom sazivu, a govornica je istrpela mnogo toga . Ipak, kako podrške i frenetičnih aplauza Gvozdenovićevom govoru  nije bilo  kao u prethodnom sazivu , iako je izostala javna osuda takvog govora, možda se može zaključiti da je Skupština sitnim koracima  napravila pomak. Uspostavljanje demokratskih principa i njihovo utemeljenje imali smo priliku da vidimo u Valjevu, ali takodje i da se uverimo koliko je demokratija krhka i kako je u samo jednom mandatu vlasti zamenjena za partokratiju i bahatost. Možda je jučerašnja sednica bila mali korak za nas kao grad, ali svaki korak napred  je zapravo iskorak, ma koliki on bio.  

11 comments on “Prvi put da „Muja i Hasa“ nisu nikog zasmejali?

 1. Srećko

  Pa logično da nema aplauza na nebuloze. Nema tu više klimoglavaca u liku Kaligule i Gajića.

  Reply
  1. Kole

   Molim te da ne vređaš konje upoređivajući ih sa nekim „ljudima“ . Konji su humane životinje

   Reply
 2. Jovan

  BRAVO LJUBO.
  DOK GVOZDENOVIC I OSTALI LOPOVI NE ZAVRSE NA ROBIJI…
  BRAVO ZA LOKALNI FRONT

  Reply
 3. sin anarhije

  Covek je cenzurisano i to je jasno kao dan , a znam da ovo citas kao i ostala malogradjanstina iz sns pa ti opet porucujem da si blago cenzurisano , a svakako si isti BOB ROK IZ ALAN FORDA …

  Reply
 4. Novi dan

  Samo da ti ne vrsis te abortuse, jer kad gos si se umesao u svoje osnovno zanimanje nie se dobro zavrsilo.

  Reply
 5. Master profesor fizičkog vaspitanja

  Gvozdenović cenzurisano, misli da je duhovit.
  On je samo jedan neuspeli gradonačelnik i
  uspeli pljačkaš gradskog budžeta!!!

  Reply
 6. Jablan

  Vraca se Boba, jaci nego ikad !!! Zivi bili pa videli!!!
  Boboleon se vraaacacaaaa!!!

  Reply
 7. Djenka

  Ponosan sam na svaki minut proveden u zajednickoj borbi za bolji grad, sa Ljubom Radovicem.
  Do pobede…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.