Odlikovanje za dr Snežanu Arsenijević

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u čast sećanja na Sretnje koje je u istoriji zabeležilo datume kojima se stvarala moderna srpska država.

Zlatna medalja za zasluge  dodeljena je dr Snežani Arsenijević, infektologu Opšte bolnice Valjevo, za izuzetan doprinos u sprovođenju aktivnosti u sprečavanju širenja bolesti Kovid-19. Važan datum u istorijskom, kulturnom i duhovnom smislu, prilika je da se i junaci našeg doba ovenčaju najvišim državnim priznanjima. Ukazom predsednika Republike Srbije odlikovano je 164 pojedinca, ustanova i udruženja.

Dr Snežana Arsenijević, specijalista infektolog, na mestu je načelnika Odeljenja za infektivne bolesti Opšte bolnice Valjevo od 2001. godine. Više od godinu dana maksimalno je posvećena rešenjima u suočavanju sa pandemijom korona virusa, svakodnevno sa svojim kolegama nalazeći najbolja rešenja u suzbijanju virusa i lečenju pacijenata.

Da je zlatna medalja za zasluge otišla u prave ruke svedoče i mnogobrojne reči hvale dr Snežani Arsenijević, upućene od svakoga ko je sa njom imao profesionalni ili lični kontakt ističući pre svega njenu ljudskost i vrline, pored nesumnjive stručnosati i upornosti da se bolest pobedi uprkos svemu.

4 comments on “Odlikovanje za dr Snežanu Arsenijević

 1. Dr. Zeljko D. Jokic

  Iskrene cestitke za ovo zasluzeni priznanje , dobrom coveku i dobrom lekaru Dr. Snezani Arsenijevic . Vama i Vasoj porodici ,
  zelim puno zdravlja i svaku srecu u zivotu ,

  sa postovanjem Dr. Zeljko D. Jokic

  Reply
 2. Ljubica

  Čestitke za predivnu doktorku i jedno je sigurno da je priznanje dodeljeno pravoj osobi.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.