Novi album „Pero“ Valjevke Irene Blagojević

Valjevka Irena Blagojević nedavno je izdala još jedan album pod nazivom „Pero“. Ceo album uradjen je u prepoznatljivom Ireninom stilu soul džeza sa primesom pop muzike.

screenshot/Longplay/spot/

Nakon albuma “Jutro bez ljubavi” (2010) i “Blistavi grad” (2016), na muzičkoj sceni pojavio se još jedan album Valjevke Irene Blagojević “Pero”. Sam album je , kako kaže ,  namenjen onima koji imaju sofisticiran muzički ukus, vole i slušaju muziku.

Album “Pero”, objavila je  promoterska kuća Long Play na jutjubu, digitalnim platformama, i uskoro na CD-u. “Blagojević je uz svoje autorske kompozicije prvi put obradila i nekoliko starih srpskih pesama. Čuvena “Jutros mi je ruža procvetala” kompozitora Petra Tanasijevića (1932-2016) odevena je u jedan od Ireninih “najlepših džez aranžmana”, “Imam jednu želju” obojili su njena flauta i moćna fank svirka, dok je za “Bolujem ja”, drugi tradicional sa albuma, rešenje bilo – bluz,”navodi se na sajtu Long play.

Od Ireninih autorskih pesama, “Pero” donosi jedinu pesmu na engleskom “Lonely Days”, etno fank kombinaciju “Milo moje” (obe su uz “Jutros mi je ruža procvetala” bili najavni singlovi i spotovi sa albuma), sledi “Ljubav” (emocija sadržana u svemu što Blagojević radi), intimni soul “Putniče”, lagana pop pesma “Pamti me” i naslovna “Pero”, za koju beogradska muzičarka ističe da “ima snažnu tekstualnu poruku”.

screenshot/Longplay/

“Pesma ‘Pero’ došla je prirodno. ‘Pero’ je ljubav bez premca. Kao sin Relja Peršić i ja. Prva naša zajednička pesma snimljena na albumu. Takođe i ‘Milo moje’ je odsvirana sa Reljom, na gitari i perkusijama”, kaže Irena, a prenosi Long Play.

Kao i do sada Irena je za svoj album birala najbolje medju muzičarima kao što su  gitarista i producent albuma Dušan Duda Bezuha, Crnke i Point Blank, basista Miroslav Tovirac, kontrabasista Milan Nikolić, bubnjari Goran Ljuboja Trut i Aleksandar Cvetković, klaviristi Bojan Cvetković i Ivan Aleksijević, i gitarista Branislav Gluvakov Tubaćin.

1 comment on “Novi album „Pero“ Valjevke Irene Blagojević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.