Srbijankin vrtić hrabro na superligaške igračice Spartaka

U Ljigu Spartak-Srbijanka 3-0 , po setovima 26-24/25-23/25-22. Po rezultatu izgleda lako, po igri moglo je biti obrnuto. 

U ekipi Spartaka korektor Jovičić(Knežević) ima superligaškog staža koliko Mitrović i Nedeljković godina, sa jedne strane Andrić (30) superligaški Srednjak Tenta, Železničara, sa naše Doksas 17 god.

Za Železničar tehničar super lige Vignjević sa naše odlična Marija Nenadović, 

Ivana Jerinic (17) hrabro se suprostavila iskusnim igračicama Spartaka i uz fantastično Simeunović i Stanković, držala prijem i osvajala poene.

Prvi set Srbijanka vodi od početka do 23-21, a onda neiskustvo i strah od pobede dovode do gubljenja seta 26-24

I drugi i treći set Srbijanka vodi do 15-11.

Pa 20-18 i opet prevlada iskustvo igračica Spartaka.

Nećemo komentarisati ponekad nakaradno suđenje u završnici setova, jer i to ova deca moraju proći. 

Izgubile jesu, nadigrane nisu, pokazale su da vrede da mogu da umeju. 

Posle Ivane Popović, Tamare Rakić, Tanje Grbić, Maje Savić, Ljilje Ranković, stigle su Ivana Jerinić, Marija Doksas, Jelena Mitrović, Marija Nedeljković, Iva Lazić, Jovana Milovanović, Katarina Simić, Angelina Bojić, Tijana Simeunović, Milica Mitrović

Sada njima dajmo podršku i uslove i Valjevo će opet imati superligaša možda već sledeće godine uz neke kvalitetne promene koje u sport unosi novi gradonačelnik Lazar Gojković. Mnogi kažu sportista a manje para za sport, ali uneo je ideje i doneo pravac za dizanje kvaliteta, što je važnije od para, a sa druge strane i ima više kvalitetnih stvari i sredstava da se podrži kvalitet .

OK Srbijanka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.