Počinje drugo polugodište

Za sve školarce drugo polugodište počinje danas, a nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, odvijaće se po modelu koji je primenjivan od 1. septembra 2020. godine.

Nakon zimskog raspusta školarci se danas vraćaju u klupe po rasporedu kakav je bio u prvom polugodištu, odnosno nastavu će pratiti kombinovano, onlajn I u školama .

Škole u Srbiji dobile su prethodnih dana uputstva ministarstva za organizaciju I realizaciju nastave, a po odluci Kriznog štaba Srbije.

Prema ovim uputstvima, učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, dok će stariji osnovci nastavu pohađati naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama.

Nastava u srednjim školama, takođe će se odvijati kao i na početku školske godine, u septembru 2020. godine, a  to znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u školu, a potom jednu nedelju učiti na daljinu.

Nacinalni mediji pre par dana preneli su izjavu ministra prosvete Branka Ružića da onlajn nastava nije uobičajeno I konvencionalno obrazovanje , ali da je prosvetni sistem na nove zahteve odgovorio adekvatno:

„Da, saglasiću se da to nije, u najmanju ruku, konvencionalno obrazovanje na koje smo navikli, ali shodno okolnostima i zahvaljujući pre svega brzoj reakciji zaposlenih u prosveti, obrazovanje nije stalo… Prosvetni sistem je pokazao visok stepen adaptabilnosti i, uz digitalizaciju i mnoge platforme koje su na raspolaganju, rekao bih da niti jedna generacija neće biti ugrožena sa aspekta sticanja dovoljnog nivoa znanja“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.