Nova godina u grad ušetala uglavnom tiho

Niti je 2020. godina bila godina kakvu smo želeli i očekivali niti je doček Nove godine bio nalik prethodnim godinama.

Puste gradske ulice, taksi vozila i obilje mesta za parkiranje , slika je prethodne nekada „najludje“ noći u Valjevu. Shodno odluci Kriznog štaba i Vlade Srbije svi ugostiteljski objekti zatvoreni su u 18h .

U toku jučerašnjeg dana u nekim od restorana i kafića bio je primetan samo delić atmosfere ili bolje reći blagi nagoveštaj da sam dan nije kao svaki drugi , ipak sve to bilo je potpuno drugačije od ranijih godina. Izuzetak je povećani obim kupovine u prehrambenim radnjama pa se moglo zaključiti da Valjevci ako su odustali od dočeka uz muziku nisu odustali od bogate novogodišnje trpeze .

Valjevci su dakle, Novu godinu dočekali u svojim domovima , ali i  u vikendicama, kućama na selu. Novogodišnje slavlje održano je eventualno uz par prijatelja ili komšija u kućnom ambijentu.

Na Divčibarama se već mesec dana unazad nije mogao pronaći slobodan smeštaj  jer su rezervacije baš za novogodišnju noć najpre popunjene.  Identično je bilo i sa rezervacijama  „stan na dan“ u Valjevu.

Kako prenose nacionalni mediji u pojedinim gradovima Srbije prošetali su trubači , ali bez većeg okupljanja gradjana , a slično je bilo i u evropskim gradovima koji su u ponoć organizovali jedino vatromet. Izuzetak je bio, kako prenose agencije, Dubai gde su hiljade ljudi bile na ulicama.

U ponoć su se sa svih strana u Valjevu mogle čuti petarde i videti  manji vatrometi , ali ni ovaj vid obeležavanja dolaska nove godine nije bio ni nalik prethodnim godinama. Mnogi su i zbog magle koja je bila prisutna odustali i od uobičajene ponoćne šetnje.

Tako nam je generalno u grad ušetala 2021. godina , tiho i nenametljivo, a viber i društvene mreže bili su način da dragim ljudima poželimo sve najbolje .

Broj obolelih od korona virusa je u padu , a u državi je počela i imunizacija pa su nade mnogih noćas bile upravo usmerene u tom pravcu da sa 2020 godinom ispratimo i epidemiju. A kakva će nam zaista biti ova 2021. godina, ostaje da vidimo ili ko što neko sinoć reče : Da smo bar živi i zdravi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.