Investicije Vodovoda za 2021.godinu u iznosu od 43,4 miliona dinara

JKP Vodovod u ovoj godini planom je predvideo investicije u visini od 44 miliona dinara. U ovom iznosu 33,4 miliona izdvojiće grad dok je 10 miliona predvidjeno ulaganje iz sredstava preduzeća.

“Ove godine nam je na raspolaganju nešto manje novca I zato smo se trudili da napravimo što realniji I samim tim ostvariviji plan rada I investicija. Kada su u pitanu ulaganja grada posebno bih izdvojio rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama: Milića Kedića, Mostarskoj, Cake Milivojević, Pop Lukinoj, Vlade Danilovića I Podgorskoj. Već sada, čim nam vremenski uslovi to dozvole jeste izvodjenje monterskih odnosno hidromašinskih I elektro radova na crpnoj stanici Carić. Radovima na ovoj crpnoj stanici omogućiemo normalno snabdevanje vodom Divljeg brda I okolnih sela na tom vvodovodnom kraku”, kaže Ivan Filipović direktor Vodovoda .

On dodaje da je planom investicija predvidjeno I da se izvedu radovi na Divčibarama u smislu prošrenja vodovodne mreže, a biće uradjen I potpuno novi krak Divčibare – Marinkovića kosa.

“Kad su u pitanju sredstva grada izvesno tu je održavanje vodovodne mreže, seoskih vodovoda , ali I izgradnja vodovodne mreže na pravcu Zabrdica – Babina Luka.  Što se tiče nas I sopstvenih sredstava predvideli smo deset miliona dinara. Tu je najbitnija Podgorska ulica što su praktično dodata sredstva na iznos koji je tu grad izdvojio. Tu je dakle još 3,4 miliona od naših sredstava. U planu je izgradnja vodovodne mreže I u sledećim ulicama: Kordunaška 2,1 milion, Zeke Buljubaše 1,3 miliona, Gorana Selakovića 1,4 miliona I krak Suvoborske u iznosu 1,7 miliona dinara” , naveo je Filipović.

Ipak od sredstava grada pa I Vodovoda ove godine neće biti moguće završiti vodovod ka Brankovini započet pre 12 godina. Filipović kaže da se traže jednostavnija rešenja za ovaj vodovodni pravac s obzirom da su radovi nakon izgradnje crpene stanice na Kličevcu praktično stali jer je gotovo nemoguće dobiti potrebne dozvole za nastavak . Smetnja radovima jeste činjenica da bi kako je predvidjeno projektom ovaj vodovodi pravac trebao da preseče magistralni put.

 “Dok tražimo način da ovaj projekat privedemo kraju planski pokušaćemo da dodjemo do sredstava u saradnji sa ministarstvom ali I u nekim evropskim fondovima. Jedna od ideja je bila snabdevanje Kličevca I to je uradjeno. Od kličevačkog rezervoara sada treba da se ide dalje , a sve su zakočili imovinsko pravni odnosi odnosno nismo mogli da dobijemo dozvole da cevovod vodimo Šabačkim putem. Ali to je samo jedan plan, zbog toga je trasa menjana. Trenutno se razmišllja o mogućnosti da se od rezervoara na Medjacima, I to se radi trenutno taj rezervoar, cevovod vodi dalje.  Od tog rezervoara preostaje oko 700 metara   do jednog puta kojim bi došli do Bankovine. Tu je negde dužina oko 4 km.”

Procena je na samom početku izgradnje vodovoda do Brankovine  bila da je potrebno 132 miliona za izgradnju s tim da grad Valjevo učestvuje sa 20% sredstava dok je Direkcija za vode RS trebalo da predvidi većinski udeo u finansiranju. U 2019. godini država je izdvojila 14 miliona dinara, ali pun iznos I obaveza države  u prethodnim godinama izvesno nije izmirena. Ipak dosadašnji radovi omogućili su snabdevanje vodom za par hiljada potrošača više nego ranije, a u Vodovodu smatraju da je realnije očekivati da će izrada novog projekta I plana  kojim bi bio prevazidjen proces dozvola vezanih za Šabački put , konačno omogućiti završetak projekta.

24 comments on “Investicije Vodovoda za 2021.godinu u iznosu od 43,4 miliona dinara

  1. Dragica Markovic

    Vidim nekoliko ulica u kojima imam dosta prijatelja i milo mi zbog njih. Drago mi je da ce se ove godine raditi dosta i ako mnogo zbog korone misle da ce sve to ici slabije.

    Reply
    1. Goca V.

      Konacno Podgorska da se uradi i zamene azbestne cevi i posle toga asfaltira. Hvala milom Bogu na tome.

      Reply
    2. Baba Vanga

      Botovi kolikoste glupi,komentari su vam pisani u razmaku od minut.Drugi put napravite razmak bar pet minuta,mnogoje providno..Ovoje pisao jedna te ista osoba,budite malo maštoviti,primitivci jadni..

      Reply
        1. Baba Vanga

          Nezanimateme niti jedni ni drugi,ististe svi,negose vidi ko dasu vam rod rodjeni,toliko hvalite samo zbog sitnih interesa pojedinaca kao ti..

          Reply
  2. Dr. Milentije Hadzizdravkovic

    Vodovod je zaduzen za predhodnih 12 godina koliko su ga socijalisti vodili preko 400 miliona dinara. Treba li jos sta reci?

    Reply
  3. Teta Nada

    Gledala sam predhodnu skupstinu i cujem da je samo u 2020 godini od januara do septembra Vodovod u gubitku od 36 000 000 dinara i bilo je na VTV pre neki dan i to je nedopustivo. Kako bi tek zaduzio Milanovic grad da je sps osvojio vlast kada su se toliko bahatili u Vodovodu?

    Reply
    1. Milan NN

      Oni bi nas doveli do bankrota, a samo bi pojacali reprezentaciju i krkanluk na racun gradjana. Dobro je da su opozicija, a na sledecim izborima borice se u Valjevu za cenzus.

      Reply
  4. Djerdapska

    Nadam se da ce novi direktor da krpi uloce koje bude rovio Vodovod, a ne kao predhodno sps rukovodstvo na celu sa tadasnjim kandidatom za gradonacelnika od strane sps-a. Mi smo platili svojim parama asfalt u nasoj ulici i vodovod razorio i onda nisu vise od godinu dana zakrpili to, a to je valjda naplaceno projektom?

    Reply
  5. Jagnjeca sps brigada

    Konacno da se ne pitaju crveni za vodovod jer su ga ojadili da nema dalje. Samo na reprezentacije i krkanje po valjevskim kafanama potrosili su vise nego sto prosecna porodica zaradi za godinu dana.

    Reply
    1. Deda Tiosav

      Ima da ostane u anale da su trazili da se poveca davanje za putovanja i rucanje po restoranima i da su se sokirali kad je Lazar rekao da ce od svoje plate jesti na putovanjima. Oni su bruka i konacno da su opozicija, dugo smo cekali.

      Reply
      1. Radnik ..

        Može Lazar da jede na putu od plate ima veliku,dali može njegov vozač koji ima dnevnicu stopedeset dinara za ceo dan u Beogradu..A vozač je odgovoran i za sebe i za njega dok ga vozi ,to znači jedan burek za ceo dan da kupi..Bolje proverite kolikesu dnevnice u Graskoj Upravi,pa kometarišite..

        Reply
  6. Milan NN

    Pa imali biste vise novca da ne mora grad da pokrije dug od 23 miliona dinara za 2019 godinu koju je sps napravio.

    Reply
  7. Sps prop'o

    Samo da socijalisti nisu vise tu da ne jade preduzece pa koliko se uradi neka se uradi jer kad nema socijalista u firmama ostaje vise za narod.

    Reply
  8. Vesna

    Koliko su naprednjaci u problemu sa kadrom govori i to što nisu mogli boljeg „stručnjaka“ da nađu od ovog…

    Reply
  9. Dragutin

    Au ala narod nagrdi ove socijaliste na ovoj vesti, ako vala i zasluzili su. Sta kazu revizori, hoce biti nekih hapsenja?

    Reply
  10. NarodnaStranka

    I vas gospodo iz SNS-a i vas SPS-ovce će NAROD da pošalje na isto smetlište istorije..

    Reply
  11. sin anarhije

    Ekstremni gubitasi godinama, a zaposleni tamo rade za 38-39000 i zabili glave u zemlju kao nojevi …

    Reply
  12. Momcilo P

    Ovaj covek nezna sta je investiciono odrzavanje a sta investicija, i svi komentari su kao i On. kadar koji se dovodi da rukovodi nije dovoljno strucan osim da se hvali.

    Reply
  13. Zivan

    Jel bio neki filipovic direktor unistene valjevske pekare 15 septembar? Ima li ovaj direktor neke veze sa tim covekom? Ako ima, ode vodovod gde i pekara.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.