Gradski funkcioneri podneli izveštaje o prihodima i imovini

Povodom tekstova koji su se pojavili u lokalnim medijima da gradski funkcioneri nisu dostavili izveštaje o prihodima i imovini Agenciji za sprečavanje korupcije, Gradska uprava Valjeva demantuje i obaveštava građane, da su gradski funkcioneri u propisanom zakonskom roku od 30 dana od izbora i postavljenja na javnu funkciju uredno podneli izveštaje Agenciji za sprečavanje korupcije.

Prema dostupnim informacijama na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, nalazi se izveštaj prihoda i imovine koju je prijavio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković. U registru se ne nalaze ostali izveštaji, jer prema novom Zakonu Agencije za sprečavanje korupcije, koji je stupio na snagu  1. septembra 2020. godine, članovi Gradskog veća, izborna komisija, kao i odbornici u Skupštini grada, nisu u obavezi da prijave prihode i imovinu, iako su izveštaji o prijavi na funkciju predati u roku.

Iz Agencije za sprečavanje korupcije nam je rečeno da će izveštaji koje su podneli gradski funkcioneri biti uskoro objavljeni, jer još uvek nisu obrađeni, dok se izveštaji koje su podneli članovi Gradskog veća zbog novog Zakona neće naći u registru Agencije za sprečavanje korupcije.

Grad Valjevo

4 comments on “Gradski funkcioneri podneli izveštaje o prihodima i imovini

 1. Igor

  Novo rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem je odgovorno, poštuje svoje obaveze. Svako je mogao pitati nadležne službe da li su funcioneri podneli prijave za imovinu, a ne da se iznose dezinformacije .

  Reply
 2. Jovana P

  Svaki novinar, ili neko ko sebe smatra novinarom, treba dobro da se informiše pre pisanja neke vesti, da ne bi ispao glup u društvu.

  Reply
 3. Anja

  Funkcioneri su podneli prijave u roku koji je propisan zakonom, agencija to nije istakla na sajtu iz njima poznatih razloga, da je bilo potrebno i neophodno oni bi to sigurno objavili.

  Reply
 4. Veka

  Iako po novom zakonu nisu u obavezi, dobro je da su funkcioneri podneli izveštaje kako se ne bi našli u makazicama između starog zakona (po kom su ipak imali tu obavezu) i novog zakona. Podnošenje ovih izveštaja je jedan vid odgovornosti prema svim građanima, bez obzira na to da li se radi o političkim istomišljenicima ili ne.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.