Vikendom neće raditi ništa sem trgovina i apoteka

Nove mere Vlade u cilju suzbijanja širenja korona virusa na snagu će stupiti sutra. Ugostiteljski objekti rade do 17h   dok vikendom sem trgovina prehrane neće raditi ništa.

Kako prenose nacionalni mediji Vlada Srbije danas će doneti  nove mere koje su značajno pooštrene u odnosu na prethodne , a   obuhvataju skraćenje radnog vremena do 17 časova za restorane, kafiće i barove, klubove, tržne centre, igraonice i kladionice, teretane, kozmetičke I frizerske salone, salone lepote. PIjace mogu raditi i vikendom do 15h.

Potpuno nova mera odnosi se na dane vikenda kada u Srbiji pa ni u Valjevu neće raditi ništa izuzev trgovina , benzinskih pumpi . Apoteke, benzinske pumpe i firme za dostavu hrane i dalje će moći da rade bez ograničenja do 21 h radnim danima.

Iako se u ranijim najavama moglo čuti da se govori I o zabrani kretanja do uvodjenja ove mere nije došlo još uvek , ali je činjenica da će dani vikenda kada ništa neće raditi sasvim sigurno uticati na smanjenje kretanja I kontakata medju stanovništvom.

U Valjevu je u protekla 24h zabeležen rekordan broj novozaraženih čak 216 osoba bilo je pozitivno na korona virus. Gužve ispred Kovid Doma zdravlja evidentno svedoče o neprestanom povećanju broja zaraženih.

U samom gradu takodje je vidljivo da gradjani više nose maske I održavaju distancu , a ponovo su vidljivi redovi ispred banaka I trgovina.

Epidemiolozi apeluju na gradjane da se broj kontakata svede na minimum, a u Valjevu gotovo da ne postoji firma I mala I velika , institucija, ustanova u kojoj nema zaraženih korona virusom. Epidemiolog Branislav Tiodorović koji je ujedno I član Kriznog štaba Srbije je  rekao da tek posle 10. decembra možemo očekivati polako zaravnjenje krive, ali na visokom novou, a pad broja obolelih tek krajem decembra.

2 comments on “Vikendom neće raditi ništa sem trgovina i apoteka

  1. Ivana Jozic

    Bojkotujem sve trgovine kupicu u petak ono sto je neophodno za klopu i kad ne moh\gu u kafice ili knjizare necu ni u trgovine. Oni i nisu trebali da dobiju pomoc drzave nafatirali su se love ko nikad 45 plata od drzave plus povoljnije cene su dizali u nestasicama, a tek sad ulje pogledajte posto je nabavna sa PDV je 125

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.