Vanredno pranje ulica

      7 коментара на Vanredno pranje ulica

JKP Vidrak je započelo vanredno pranje gradskih ulica. Već prvog dana oprane su centralne gradske ulice. Pravilnik  o komunalnoj delatnosti zabranjuje pranje ulica nakon 16.novembra.

JKP Vidrak je izdalo obaveštenje o vanrednom pranju ulica I kako se navodi u obaveštenju pranje će biti nastavljeno narednih pet dana.

“O ovom poslu je bilo reči na sednici Štaba, a otežavajuća okolnost je činjenica d anakon 16.novembra po pravilniku o radu mi ne bi smeli da polivamo ulice vodom. To je  razumljivo jer već od tog perioda nastupaju I dosta niže temperature, pa može doći do mržnjenja.U razgovoru sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem dogovorili smo se I složili da shodno činjenici da se narednih pet dana najavljuju temperature bez minusa ipak operemo ulice. Krenuli smo iz centra grada I narednih dana nastavljamo”, kaže za Vamediu Ksenija Badem direktorka JKP Vidrak.

Ona napominje da se ulice peru I prekršena je zabrana samo zbog epidemiološke situacije: “Počeli smo pranje ulica u gradu kako bi održali nivo higijene na zadovoljavajućem nivou I napore svih u suzbijanju epidemije učinili još efikasnijim.To je u ovom trenutku jednostavno važnije od svega, zdravlje svih ljudi Zato I molimo gradjane da imaju razumevanja što ulice peremo u toku dana. Zbog niskih temperatura noću,  moramo  da peremo ulice u ovom režimu. ”

Već prvog dana oprana je Karadjordjeva ulica  od Radničke do Ulice Vojvode Mišića,  Pantićeva i Vojvode Mišica. “Nastavljamo dalje. Pošto je petak I očekuje se uobičajena  gužva praćemo one ulice gde nam to situacija bude dozvoljavala”, objasnila je direktorka Badem.

7 comments on “Vanredno pranje ulica

 1. Istina

  Pa zar se mora vršiti pritisak za pranje ulica?
  U redu je treba da se poštuju odluke, ali ako je vreme lepo, zašto ne oprati ulice?

  Meni nije jasno zašto se naš grad generalno slabo pere i čisti i u letnjim mesecima, pa zar nema vode na Gradcu?

  Reply
 2. Анонимни

  Valjevo nikad nije bilo prljavije.Ode Kalat, ostade đubre.Vidim, ova nova direktorka ubi se od posla.Vest o vanrednom pranju je za naslovnu stranu svih štampanih medija! A još ako bude redovnog pranja, to će već biti snzacija!!!
  Hvala gospodo novinari.Jedino svetlo u ovoj tami od nerada i javašluka.

  Reply
 3. DacaD

  Mogla bi ova Valjevka, Ksenija, da nam kaze zašto su uklonjeni kontejneri za odlaganje otpada kod tehničke škole koji je bio na uglu Pantićeve i Radničke ulice i onaj kod Biroa? Takodje da li se oseca odgovornom za svo ono smece po njivama na užičkom putu oko kontejenera kod skretanja ka Belićima, mogli bi to i da slikata, postoji kontejner koji se neredovno prazni.
  Da li je naša Valjevka Ksenija upoznata da sela generišu velike količine otpada i da sve to završava u prirodi i da bi trebalo postaviti kontejnere i van grada, ne b ili se bar deo tog otpada prikupio i reciklirao.

  Reply
 4. penzioner

  U naselju Kolubauvali lisce i ostavili na gomilama vec 7 dana.Kao da nisu duvali,cistili Sramota organizacija posla 00.O pranju bespotrebno je pricati.Trotoari u naselju pored lokala neupotrebjivi beton propao ,kaljuga,rupcage…..

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.