Uklanjanje kontejnera od 5 I 7 kubika – Gradjani se mogu prijaviti Vidraku za iznošenje smeća

JKP Vidrak ukloniće kontejnere od 5 I 7 kubika sa tri lokacije u gradu kako bi se sprečilo dalje stvaranje deponija oko njih. Gradjani će nakon uklanjanja takvih kontejnera moći da se prijave u ovom preduzeću za redovno iznošenje smeća.

Neslavna praksa u gradu je pokazala da se na mestima gde se nalaze veliki kontejneri od 5 I 7 kubika gotovo obavezno stvaraju I dodatne deponije .

“Pokazalo se kao jako dobro uklanjanje takvih kontejnera na Divljem brdu I u Djerdapskoj ulici . Konkretno u Djerdapskoj kada smo uklonili takve kontejnere gradjani su došli I prijavili se za iznošenje smeća. Tako da tamo gde je bio takav kontejner više nema smeća, svi su prijavljeni, redovno im se smeće odnosi . Na Divljem brdu smo imali problem sa vlasnikom parcele jer je kontejner bio na njegovom placu I pored tog kontejnera se stvarala deponija. Morali smo da ga uklonimo , ali problem je što tu nije izvršeno uvodjenje novih korisnika što je zapravo jedino rešenje. I na ovoj lokaciji moraćemo da izvršimo kontrolu. Kod Tehničke škole smo takodje sklonili kontejnere I sada tamo smeća više nema, a imali smo prave male deponije ”, kaže Ksenija Badem direktor JKP Vidrak.

Po  njenim rečima problem je što veliki kontejneri trenutno stoje u Popučkama, Iverku, Paunama I Kamenitovcu. Namera Vidraka je da I oni jedan po jedna budu uklonjeni.

“Na Iverku I u Popučkama već imamo korisnika I naš kamion svakako ide na ove lokacije  I ne postoji nikakav problem da se ostali gradjani prijave kako bi im se dolazilo na kućnu adresu. Mi radimo izdjubravanje sela tamo gde imamo prijavljene korisnike , ali tamo gde nemamo imamo čestu situaciju da recimo neko od meštana pokupi smeće od većine porodica I potom to smeće deponuje negde kod ovih kontejnera ili stvaraju nove deponije . Najpre ćemo ukloniti kontejner na Iverku, a potom I Popučke. Mi dva puta idemo na te lokacije najpre da praznimo kontejnere , a I potom  da odnesemo smeće onih koji su se prijavili. Tako da ćemo istovremeno uraditi I kontrolu korisnika. U Dupljaju recimo imamo 4 kontejnera , a nijednog prijavljenog korisnika”, objašnjava direktorka .

Ovakve sitiacije praktično znače da pojedini  gradjani smeće potpuno besplatno odlažu u kontejnere ili pored njih , Vidrak kontejnere prazni, a ovu uslugu niko ne plaća.

“Kontejneri na Kamenitovcu su vremenom sklanjani pa vraćani I tamo je uvek deponija smeća pored puta . Predvidjeno je da na tom mestu bude uradjeno autobusko stajalište I mi ćemo te kontejnere ukloniti. Tu gradjani bacaju razni  otpad I gradjevinski materijal, metalni otpad, tamo možete videti garniture nameštaja , ali I biološki otpad. A to je praktično ulaz u grad. Isto je I sa Iverkom I Popučkama što je takodje na ulazu u grad. To znači da svako ko ulazi u Valjevo prvo što može da vidi jesu te deponije oko velikih kontejnera”, kaže Badem

Gradjanima na pomenutim lokacijama data je mogućnost da se kao I svi ostali prijave za odnošenje smeća , a u Vidraku takodje mogu nabaviti I odgovarajuće kante .

“Ovo je prilika da se gradjani blagovremeno prijave jer ćemo ove kontejnere skloniti. Moramo, jednostavno smo prinudjeni . Kada su u pitanju divlje deponije njih registruju inspekcije koje nama dostavljaju naloge za uklanjanje I obaveštenje o lokaciji . Kad ih mi sami uočimo takodje u saradnji sa njima postupamo. Moramo to da radimo , a one nastaju na svakom mestu jako brzo. Oko ovih kontejnera ima toliko smeća da se kontejner nekad I ne vidi. Svi bacaju sve , na tim lokacijama , a niko ne plaća iznošenje smeća pa to zato I rade u velikoj meri.Moramo uvesti neki red I ne sme biti razlike medju gradjanima da jedni plaćaju , a drugi ne”, rekla je direktorka pozivajući još jednom gradjane da se prijave za iznošenje smeća.

2 comments on “Uklanjanje kontejnera od 5 I 7 kubika – Gradjani se mogu prijaviti Vidraku za iznošenje smeća

  1. Zil

    Pametno direktorka.. Nek bacaju u šume smeće. Preko puta kontejnera u Paunama se radja deponija a vi planirate i kontejner da sklonite. Vrlo inteligentno

    Reply
  2. Marko

    Da kontejnere Vidrak redovno prazni oko njih se ne bi stvarala deponija. Ovako će nesavesnih gradjanima bacati šut i razni odpad po šumi. Pogrešna odluka.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.