U Valjevu 56 novozaraženih – U Srbiji počela imunizacija

Po podacima Zavoda za javno zdravlje u Valjevu je na dan 24.decembar do 13h registrovano 56 slučajeva korona virusa. Jedna osoba je preminula.

U protekla 24 h još jedna osoba je umrla u Valjevu pa je broj umrlih sada 111. Na bolničkom lečenju nalazi se 122 pacijenta dok je ukupan broj neizlečenih pacijenata u ovom trenutku 3648.

Ostale opštine KO: Lajkovac 8, Ljig 4, Mionica 6, Osečina 18, Ub 16.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 15.387 osoba, od kojih je 4.091 nalaz pozitivan na koronavirus.

Hospitalizovano je 9.688 pacijenata, pri čemu se na respiratorima nalazi 312 osoba.

U poslednja 24 časa od ove bolesti preminulo je 49 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva je 2.882, a procenat smrtnosti 0,91.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas prvu vakcinu protiv koronavirusa kompanije „Fajzer“ na Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”.

Brnabić, koja je prva evropska premijerka koja je primila vakcinu, istakla je da je danas možda prvi dan od 6. marta da imamo razlog za osmeh jer se obeležava početak kraja pandemije u Srbiji, ali i u Evropi i svetu.

Kao premijerka i neko ko vodi Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, osećala sam obavezu da prva primim vakcinu kako bih pokazala da verujemo u nju, ali i u naše institucije – Agenciju za lekove i medicinska sredstva Srbije i stručna lica koja su danonoćno radila na proveri vakcine, rekla je ona.

Predsednica Vlade je, ističući da joj je čast da uradi ovako nešto za zemlju i bude prva koja će otvoriti put za sve građane, prenela da je sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem postigla dogovor o tome da njih dvoje prime različite vakcine, te će on najverovatnije primiti sledeću koja bude stigla, najverovatnije kinesku.

1 comment on “U Valjevu 56 novozaraženih – U Srbiji počela imunizacija

  1. Мод

    Špricaj se Ana koliko hoćeš, ne verujem ni tebi, ni vakcini, ni državnim institucijama !

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.