U planu izgradnja spratne garaže

Valjevo je već godinama pretesno za broj automobila na ulicama. Problem parkiranja u centru grada biće rešen izgradnjom spratne garaže u narednoj godini, najavio je gradonačelnik Lazar Gojković.

Valjevo trenutno raspolaže sa  1928 parking mesta od kojih 128 u crvenoj zoni , 1800 u plavoj zoni . Za osobe sa invaliditetom u gradu su obeležena 33 parking mesta dok su 24 mesta rezervisana. Koliko pre mesec dana grad je dobio još 200 parking mesta na Jadru.

Ipak gotovo sva parking mesta u toku dana su zauzeta . Najveći problem sa parkiranjem jeste u samom centru grada gde su na raspolaganju mesta na samoj Karadjojrdjevoj ulici, delu ulice Vuka Karadžića, poprčenim ulicama. U centru od većih parking mesta postoji parking ispred nekadašnje Robne kuće I parking iza zgrade Socijalnog , tačnije preko puta Gradske uprave.

Upravo ovaj parking bio je predmet rekonstrukcije tokom prošle godine kada su izvedeni radovi u vrednosti od 6 miliona . “Problem parkiranja u samom centru grada planiramo da rešimo izgradnjom spratne garaže iz zgrade Socijalnog. Time ćemo povećati broj parking mesta gotovo dvostruko. Za tto smo I predvideli početna sredstva u budžetu za 2021. godinu. Naredni period moramo da iskoristimo da rešimo problem vezane za imovinu u tom delu , ali sudeći po nekim razgovorima koje smo već obavili ne očekujemo veće problem”, objasnio je za Vamediu gradonačelnik Gojković.

Trenutni parking ima I smer kretanja odnosno praktično ulaz iz Karadjordjeve I izlaz na Ulicu Vuka Karadžića koja je podjednako prometna . “Pokušaćemo I to da rešimo jer nam je namera da izlaz sa parkinga bude na Pantićevu ulicu, ali da najpre uradimo garažu kakva nam je potrebna u centru”, dodao je Gojković. .

Ideja o izgradnji spratne garaže na ovom prostoru postoji već desetak pa I više godina , ali nijedna vlast do sada tu ideju nije uspela da realizuje. Da li će ova, ostaje da vidimo.

16 comments on “U planu izgradnja spratne garaže

  1. Valjevka

    Dobro ste se setili. Ako postoji mogućnost i spratne garaže na parkingu iza sudova jer je mnogo zgrada i državnih organa u neposrednoj blizini, naravno ako saobraćajnoj tehničke mogućnosti dozvoljavaju. To je još veći prihod za Vidrak i Opstinu a značilo bi i u smislu komunalnog reda jer se mnogi parkiraju na zelenim površinama i nedozvoljenim mjestima a cesti i na samim ulazima u zgrade. Odlična ideja, moram da pohvalim.

    Reply
  2. Valjevac

    @Valjevka: E, pa, mudrice, nije ti pametan predlog da se pravi Parking na sprat
    iza Valjevskih sudova! I, onda, kako bi mi koji tu godinama stanujemo u stambenim
    zgradama u okruženju, izdržali tu količinu izduvnih gasova koja bi se tu oslobađala,
    a sve naše SPAVAĆE SOBE su upravo okrenute prema sadašnjem Parkingu!
    To, da veći broj seljobera,koji radi u okolnim državnim ustanovama, parkira svoje
    krševe VAN OBELEŽENIH parking mesta, uništavajući zelene površine, to je tačno!
    To je u nadležnosti Komunalne inspekcije, i Komunalne milicije, ali, oni su nesposobni da naprave komunalni red,
    jer, uglavnom ni ne znaju, jesu li došli ili pošli na radno mesto!

    Reply
    1. Komšija

      @Valjevac, tako je! Parking iza suda je problem već 33 godine, otkad je sagrađen. Smrad, prašina, buka, turiranje motora, a noću mesto svađa i tuča pijane mladeži, ponekad i maltretiranje devojaka. Iako ovaj parking pripada BID zoni, nikad nije postavljena nijedna nadzorna kamera, što huligani znaju i tu dolaze da se obračunavaju. Vidrak ubira prihod, stanari smrad i danonoćnu buku.

      @Valjevka, da si zaista Valjevka, nikad ne bi napisala ovakav botovski komentar podrške Gradu i Vidraku, ne pitajući se da li tu žive ljudi, koji nemaju gde da se sklone od izduvnih gasova i buke. Pravi Valjevci su empatični, odnosno, saosećajni i nikada drugom ne bi poželeli parking pred kućom i okućnicom na periferiji.

      Reply
    2. Biljana

      Nije baš tako. Retko ko je organizovao spavaće odaje ka parkingu između Sudova. Sve kuhinje, ostave i kupatila. Spavaće sobe i dnevni boravci orijentisani ka Muselimovom konaku i uluci Vojvode Mišića…

      Reply
  3. Miki

    Gde ulaz na Karadjordjevu a izlaz na Vuka Karadzica kad svako ulazi i izlazi kako hoće kao i iza suda parking uopšte nema znakova za pravac kretanja.

    Reply
  4. Ja

    Pa da mi stanari umremo od izduvnih gasova, iovako nam je vec nepodnosljivo. I zbog cega, da bi zaposleni u opstini imali gde da parkiraju svoje krseve? Sram vas bilo!

    Reply
  5. мр Предраг М.Вулетић

    Од момента када је направљен паркинг између обданишта и стамбених зграда у Вука Караџића и Карађорђевој,нама станарима нема мира ни здравља од издувних гасова,од буке, бацања смећа до свакодневних свађа возаћа којје смо осуђени да слушамо.На задњем улазу у подрум зграде ,обележено је паркинг место и недај боже пожара-пожарни пут није ни онележен а мора по закону.У уређеним градовима Европе школовани а не корумпирани урбанисти не планирају јавне паркинге у центру града.Зеленила, паркова и спортских терена Градоначекниче а не уточишта за кршеве које Европа неће.Питајте прво људе који зу живе да ли желе јавни паркинг под прозором и још вишеспратницу.За те паре Ваљево може да се озелени и продише пуним плићима и нико неће бити на штети.

    Reply
  6. Obavesteni

    ,,Bravo“ za predog, pored samog obdanista i onoliko starara spratna garaza! Ima li iko normalan, a studija ulaska i izlaska sa parkinga , jer ulaz i izlaz i ovolikog broja vozila je problematica. Sto niste mislili o prarkinzima kada su davane dozvole za zgrade u blizini, cak je zbog par parking mesta nemoguc izlazak na Panticevu! Urazumite se ne mora gde god je bila kuca da nikne cetvorospratnica, bez ikakog prilaza parkinga bilo cega? Ali izgleda je je sve u njegovom velicanstvu Evru, vise se nikakva parila urbanizma struke ne postuju! ovom gradu urganisticki moze da pomogne samo Brana!

    Reply
  7. N.N.

    Mislim da bi najidealnije mesto za spratnu garažu bio parking kod Nisove pumpe, tzv. „keca“. Nema baš nekog smisla praviti spratnu garažu među stambenim zgradama..

    Reply
  8. Branka

    Ja bih voleo da se uradi parking. Pa mogu da dovezem mog krsa i da turiram. Nek se poguse ovi sto im spavace sobe gledaju na parking. Jer ostale nazivaju seljoberima koji parkiraju tu

    Reply
  9. Hiram

    Možda bi bilo bolje da se parkinzi na sprat naprave na lokacijama parkinga kod NIS-ove pumpe na ulazu u Tešnjar i na parkingu kod Doma zdravlja. Parking iza zgrade Socijalnog pretvoriti u park. Ionako nam u centru grada nedostaje zelenilo i drveće kako bismo imali više čistog vazduha. Valjevo ipak nije baš toliko veliki grad da ljud ne bi mogli malo i da prošetaju.

    Reply
  10. Mile Seljak

    Zaista je nepojmljiva kolicina ostrascenosti i zla u komentarima i napadima za nesto sto godinama i sami traze oni koji ovo sad napadaju. Sto se ne setiste vi socijalisti ili demokrate da nesto preuzmete povodom ovoga? Pa gde mislite da su radili u Beogradu spratne garaze, na Ovcagama?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.