Prijave i kršenja epidemioloških mera

Za poslednjih sedam dana , po saznanjima Vamedie , nove epidemiološke mere koje obuhvataju i ograničenje radnog vremena ugostitelja prekršila su četiri objekta. Gradjani povremeno prijavljuju komšije.

Velikog kršenja epiedmioloških mera u Valjevu nema. Gradjani nose maske u zatvorenom prostoru, vidljivi su redovi ispred banaka i trgovina u kojima je vidljiva i distanca . Kako Vamedia saznaje, s obzirom na broj ugostitelja u Valjevu , može se reći da se ograničenje radnog vremena do 17h uglavnom poštuje. Tako je u proteklih sedam dana zabeleženo da su 4 ugostiteljska objekta prekršila radno vreme , ali i ovi prekršaji nisu bili sa preterano dugom satnicom.

Izvori Vamedie navode da komunalna policija u Valjevu iako ima zakonski data ovlašćenja da može na licu mesta pisati kaznu , u ovim slučajevima do 150 000 dinara , još uvek nema naloge na kojima bi istu kaznu ispisala. Komunalna inspekcija s druge strane piše prekršajne naloge.

U Valjevu je evidentno bilo i da je nakon saopštavanja novih mera o tome ko može ,  a ko ne može da radi, jedan broj vlasnika što restorana što drugih objekata prodaje imao problem sa tumačenjem odluke . U većini slučajeva bila je sporna šalterska prodaja, za koju se u više navrata dalo obašnjenje da je dozvoljena, a u praksi to mogu činiti samo pekare ili objekti striktno registrovani za ove poslove.

Sa nivoa države poručeno je da su  organizovanja slavlja i svečanosti zabranjeni. Istovremeno moglo se čuti da gradjani mogu da prijave ukoliko posumnjaju da je u njihovoj blizini neko organizovao takvu svečanost. Izvori Vamedie navode da je bilo prijava , ali u neznatnom broju te i da su prijave mahom izražavale sumnju da se u stanu iznad ili u blizini možda dešava nešto što nije dozvoljeno.

Za sada nije poznato ni sa kojim nalogom osim sudskog  bi redovna policija ušla u privatan stan osim ako vlasnik ne dozvoli  . Još manje je poznato kako bi takve ingerencije uopšte mogla imati inspekcija ili komunalna policija.

1 comment on “Prijave i kršenja epidemioloških mera

  1. Sin anarhije

    Policija ne moze da udje ni u jedan stan ili nijednu kucu ako ne postoji osnovana sumnja za neku vrstu tezeg prekrsaja ili ne daj Boze zlocina , malo procitajte ustav pa se informisite … prijave se ne pisu nikom , jer su svi u seosko rodjacko familijarno kumovskim odnosima , a i smesno je cepati ostre kazne u najbednijem gradu u zemlji gde vecina radi veselo za 36000 din … a ima i onih koji nose maske napolju ili u svojim kolima , to su oni koji se informisu na pinku i kuriru …

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.