Postavljeni ukrasi ispred Centra za kulturu pozajmica su od Javne rasvete grada Beograda

Ispred Centra za kulturu postavljeni su novogodišnji ukrasi prvenstveno namenjeni najmladjima. Ukrasi su pozajmica od Javne rasvete Beograda.

Sad kad je jasno da uobilačajenog dočeka Nove godine neće biti , a kao i u drugim gradovima Srbije zbog epdemije korona virusa, atmosfera u Valjevu  nije pretpraznična. U gradu je postavljena novogodišnja rasveta , ona koju grad inače poseduje , a u toku jučerašnjeg dana ispred CZK postavljeni su i ukrasi za decu.

„Ove godine situacija je drugačija , ali nismo želeli da zaboravimo na naše najmladje sugradjane koji u ovom trenutku kao i sva deca na svetu čekaju Deda mraza i raduju se novoj godini. Oni malo stariji , školarci imaju izmenjenu i školsku godinu i želeli smo da za njih ove predstojeće praznike učinimo lepšima. Zato smo od Javne rasvete grada Beograda pozajmilli neke ukrase. Oni nas kao grad ništa ne koštaju i vratićemo ih kad praznici prodju.  Mi ove godine ne kupujemo ukrase , to nije planirano. Zato se nadamo da će deci biti lepo da ovde mogu da se poigraju , slikaju,“kaže za Vamediu gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Dosadašnjih godina nakon dočeka Nove godine usledilo bi postavljanje klizališta , ali ove godine na snazi je zabrana okupljanja i samim tim klizalište će sačekati neke bolje zime.

„Voleli bi smo da je situacija drugačija , ali moramo da prihvatimo postojeće stanje sa ozbiljnošću i ličnom odgovornošću. Niko ne zna  kako će izgledati prvi meseci u novoj godini zato ne treba prerano zaključivati i činiti neke stvari za koje ne znamo da li će moći uopšte da budu realizovane. Izmedju ostalog to je jedan od razloga što smo ove ukrase postavili baš tu , na mestu gde bi u nekim redovnim okolnostima bilo klizalište. Hvala Javnoj rasveti Beograda i gradu Beogradu što nam je izašao u susret sa ovom pozajmicom, a nadamo se da će svoj deci  i našim sugradjanima Deda Mraz ove godine, pre svega  doneti zdravlje  “, objasnio je Gojković.

Već prvog dana  na platou Centra za kulturu sa zanimanjem su postavljanje ovih ukrasa pratili i Valjevci i mališani.

10 comments on “Postavljeni ukrasi ispred Centra za kulturu pozajmica su od Javne rasvete grada Beograda

 1. Mira

  Gorane Markoviću jesi li se učlanio u sns? A da nema šta sa se učlaniš kad si član već dugo. 😂

  Reply
  1. Goran Markovic

   Zar je rec ovde o meni ili o nekom lepom gestu koja je obradovala najmladje a to predhodnih godina nisu imali sansu i eto nazalost koliko ste zli i zato ste tu gde ste i jos malo i na tom mestascetu i samo vi mene pratite . Podrska za sve sto je dobro . ,,Volim ja vas ,,

   Reply
   1. Mira

    Nikako da izadjes Gradonacelniku a na grupi ne mogu da ti pišem jer nećeš da prihvatis pa moram ovde jer vidim da si aktivan član sns- a da nisi u Internet timu? Pa stižu naredjenja! 😂😂😂

    Reply
 2. sirotinjac

  Sirotinjski grad,kako male stvari sirotinjsku decu čine srećnom,večeras pun plato ispred Doma kulture

  Reply
 3. Milan NN

  Mene opusta sve to i prija mi rasveta i necu da je hejtujem. Uvek je rasvete bilo i ne vidim sta se dize prasina u komentarima oko toga.

  Reply
 4. Sin anarhije

  Medju tri najsiromasnija grada u Srbiji … moralno , finansijski i u svakom drugom pogledu …

  Reply
 5. Goran Markovic

  Zašto je Valjevo kako kažete najsiromašniji grad pa gvozdenovic je doveo do bede ovaj grad , potop je napravio sa njegovim bakamundama , a ne ovde malati se tastatura zašto je postavljeno.nešto što je lepo a pri tom ne košta ni dobar i sta ima veze od koga se dobilio- pozajmili.To je poenta i da su se gvozdenovic i bakamunde proceduirale na vreme sada bi imali.I za mnogo više.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.