Novogodišnji intervju: Gradonačelnik Lazar Gojković

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković u novogodišnjem intervjuu za Vamediu govori o planovima i projektima , ali i sopstvenom vidjenju politike. „Ne razlikujem se od drugih ni po čemu. Moja funkcija i obaveze jesu veće od nekih drugih , ali ja sam i dalje jednostavan čovek koji deli život svih u ovom gradu. Ja sam  ovde, na ovom mestu,  da rešavamo probleme, ali  sam  i pre svega čovek koji želi  da pomogne, pre svega želi, a ne da to radi jer mora.“

Posle četiri meseca u Gradskoj upravi kakvi su Vam utisci?

Teško je bilo šta očekivati. Ja volim da kažem da je svaki početak težak. Ovaj moj je možžda i malo teži jer se nalazim u jednoj potpuno drugačijoj situaciji, mislim da ta situacija menja i sliku i mogućnosti. Ova prva četiri meseca bih definisao kao period koji je kratak da bi se u njemu desile neke velike investicione promene, ali dovoljno dug da se nastavi u zacrtanom pravcu ostvarivanja nekih ciljeva. Ka smo kod tih ciljeva moram reći da ih imam 28 i nadam se da ću za vreme svog mandata uspeti veći deo njih da ostvarim, ako ne sve.

Koliko je reano da obećanja koja su data u kampanji realizujete u potpunosti u jednom kratkom roku?

Prvo mislim da nismo generalno dali neka prevelika i nemoguća obećanja. Neka traže duže vreme za realizaciju, to je vezano za velike projekte, ali nerealnih obećanja nije bilo. Lično mislim da je mnogo bolje biti realan i raditi jedno po jedno nego davati pogototvo lažna obećanja.  Ali i ti strateški važni projekti idu dobrom putanjom i već u sledećoj godini mnogo toga će biti vidljivo. Evo brze saobraćajnice se već rade, a to smo u kampanji itekako pominjali, tim saobraćajnicama postajemo važniji investitorima i Valjevo se otvara ka ostatku Srbije. U sledećoj godini radimo ulicu u industrijskoj zoni, završavamo svu dokumentaciju vezanu za Gerotološki centar sledi gradjeinska dovola, završava se i deo proejktne dokumentacije prva faza za bolnicu. Očekujemo sredstva sa Republike.

Prethodnih godina izostale su kapitalne investicije samog grada. Kako vi vidite kapitalne investicije u narednom periodu?

Po meni je jedna od kapitalnih investicija kad je baš grad u pitanju izgradnja sportske hale. Ali i tu treba biti realan i jasan, šta želimo da uradimo, da preprojektujemo postojei projekat. Da vidimo koji su oblici sufinansiranja . Za mene je kapitalni projekat i rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića  jer to košta i tu idemo sa svojim novcem.Ima ih još.

Da li je rešavanje problema aerozagadjenja medju njima? Da li ste zatekli ovde bilo kakav projekat vezano za ovaj problem?

Apsolutno prioritetno, tu nema dileme.  Mislim da ne moramo krenuti ispočetka jer sam ovde zatekao zaključke Stručnog tima koji je uradio analizu i redložio rešenja i to treba da nam bude putokaz. Višedecinijski je problem koji ne možemo rešiti preko noći, ono što mogu da obećam jeste da ćemo se tim problemom baviti tokom godine , ne samo u periodu kad je aerozagadjenje prisutno. Već smo razgovarali sa svim relevantnim činiocima,  ministarstvo ekologije, ministarstvo odbrane zbog Krušika, sa drugim gradovima i tražimo i modele i rešenja . Krenućemo od najvećih zagadjivača , da uradimo promenu energenta. Mi ne možemo zakonski da zabranimo da neko koristi odredjeni energent, sa nivoa lokalne samouprave to je teško. Evo u razgovorima smo sa Krušikom da oni promene enegent i oni već rade projktnu dokumentaciju , to zaista ide u dobrom pravcu, prebacićemo obdanište Vidru i Drugu školu na drugačji sistem grejanja , potom da vidimo kako neki drugi veći zagadjivači da predju na drugačiji sistem. Dobio sam informaciju da je Singidunum promenio energent , to je dobro . Razmišljamo o subvenciji i smanjenju iznosa za priključke, investicije u podstanice, duži periodi otplate ono što nam je kao lokalnoj samoupravi dozvoljeno zakonski. Moramo da pokušamo da uradimo nešto na polju energentske efikasnosti. U planu nam je i ozelenjavanje grada.

Kako da u gradu rešimo infrastrukturu? Šta je plan?

Opredelili smo sredstva shodno mogućnostima i za rehabilitaciju i izgradnju novih ulica. Podgorska ulica će biti uradjena , ona je značajna zbog dece koja idu tom ulicom u Šestu školu, pomenuli smo Vuka Karadžića , u planu je da vidimo šta sa državom možemo da uradimo na ovim magistralnim pravcima , ulicama koje nisu u našoj nadležnosti, Vojvode Mišića, Radnička, nismo imali sada novca da sledeće godine radimo Suvoborsku , to mora malo da sačeka.

U ovom gradu ulice prekopava kako ko hoće i ulice su nam u lošem stanju zbog toga. Šta je rešenje po vašem mišljenju?

Tu je ključni problem što grad nema upravljača puta. I taj problem mora da počne da se rešava odmah sad s početka godine  da vidimo šta je najbolje da uradimo. Razmišljamo i o novom preduzeću ili da vidimo da to poverimo neko postojećem ukoliko bude moglo. Evo grad Novi Sad upravo rešava to pitanje, sa njima imamo odličnu saradnju i videćemo kako će oni to da reše zakonski . Definitivno moramo imati upravljača puta i to mora da se rešava.

Brana Rovni i snabdevanje okolnih sela?

Razmišljamo i o tome , imao sam sastanak i sa predstavnicima tih sela . Tražimo rešenje , teško je objasniti da u 21. veku na obodu brane neka sela nemaju vodu. To nisu mala sredstva i zato moramo uraditi dobre projekte da bismo mogli da apliciramo sa njima za sredstva ili iz fondova ili sa republikom. Postoji Radna grupa koja se bavi tim regionalnim vodosnabdevanjem i tu se nešto već radi. Traje, ali se radi na tome.

Deponija Kalenić i sanacija ovdašnje deponije?

Kalenić je trenutno aplicirao za sredstva kod republike za pristupnu saobraćajnicu. Informacija koju imam govori da bi Kalenić trebao da počene sa radom 2023. godine. Mi smo vezani za nju i rešenje naše deponije je vezano za to. Znam da je ljudima jako teško , onima koji žive u blizini deponije , životje jako težak. Ali bez Kalenića ne možemo ništa da uradimo.

Šta je po vama ključni projekat za grad koji smatrate da morate uraditi?

Moramo razmišljati realno i u skladu sa mogućnostima. Ono što je bitno jeste da želimo da se ovaj grad razvija i gradi, da otvorimo nova radna mesta da živimo u zdravom gradu i siguran sam da su tu ključni projekti .  Krucijalno je za mene da bude završena industrijska zona i da budemo spremni za investitore. Oni dolaze , vodimo razgovore , ali realno mi sada u ovom trenutku nemamo njima u toj zoni šta da ponudimo, to je samo zemljište. E zato je ključno da uredimo zonu jer veština je ubediti stranog investitora da baš ovde uloži novac. I na drugom mestu rešenje aerozagadjenja . To su dva krucijalna projekta.

Kako vidite kulturu u Valjevu i ustanove kulture?

To je temelj svakog društva. Mislim da je bitno da imamo dobre programe , moramo pratiti realnu situaciju. Neko će reći da su smanjena sredstva , ali ćemo to nadoknaditi dobrim programima. I za sport smo smanjili, ali idemo na to da programi budu dobri. Nikakav problem nije da tu podignemo sredstva rebalansom ukoliko priliv novca bude veći od očekivanog.

Gde pravite kompromise?

Moram reći da do sada nisam imao takve situacije da sam morao da razmišljam o kompromisima. Nisam imao takve zahteve. Ne kažem da ih neće biti .

Da li možemo konkretno da odgovorimo na pitanje ko odlučuje u gradu?

To je jednostavno , odlučujem  ja kao gradonačelnik, Gradsko veće, Skupština. Sugestije koje dolaze sa te vertikale vlasti svakako da su dobrodošle ukoliko su razvojne. Predlozi su takodje dobrodošli, ali u suštini odlučuju Valjevci.

Redovno primate gradjane, šta je to što su njihovi zahtevi?

Komunalni i infrastrukturni problemi, sredstva za lečenje, školovanje i još mnogo toga. Ali za ova četiri meseca shvatio sam i da mnogi žele da budu samo saslušani, to je jako važno, da dobiju odgovore na neka pitanja, da iznesu svoj problem i sl. Tražimo rešenja zajednički, ako je moguće , ako nije, kad se ljudima objasni oni shvate, oni razumeju. Morate znati da sam ja iako sam gradonačelnik i dalje gradjanin Valjeva, običan gradjanin. Ja sebe tako vidim. Ne razlikujem se od drugih ni po čemu. Moja funkcija i obaveze jesu veće od nekih drugih , ali ja sam i dalje jednostavan čovek koji deli život svih u ovom gradu. Ja nisam  neko ko treba gradjanima samo da rešava probleme već sam čovek koji želi  i da pomogne, pre svega želi, a ne da to radi jer mora.

Promenili ste mnogo toga, otvorili Veće za javnost, članovi Veća i Vi ste mnogo dostupniji gradjanima , mislite li da još uvek postoji bojazan gradjana da naprave korak ka Gradskoj upravi kao što je to bio slučaj prethodnih godina?

To će vreme pokazati. Ne treba da postoji bilo kakva bojazan i niko ne treba da ima problem ukoliko želi da kontaktira nas , iznese predlog. Ovde smo da rešavamo životne probleme ljudi, evo i ovo o čemu sada razgovaramo jesu stvari koje utiču na život gradjana, nije politika, to je realan život. Svi su dobro došli , apsolutno svi. Kroz razgovor mnogo možemo da rešimo.

Nikada se niste bavili politikom, ali po vašem mišljenju koliko se politika preslikava u gradu?

Ja nisam to primetio. Politika je uvek prisutna to se vidi u Skupštini , ali kada su u pitanju odluke vezane za grad u smislu toga kako ćemo nešto da gradimo, šta ćemo prvo da uradimo, na koji način, mislim da tog mešanja nema. Ja nisam političar to sam već rekao.

Mnogo je tema o kojima bismo mogli razgovarati, ali Nova godina je blizu , šta je vaša poruka gradjanima?

Rizikujem da se tu ponavljam jer svima koji su me to pitali rekao sam gotovo isto, a to je da gradjanima pre svega želim dobro zdravlje jer kakvu smo imali što se toga tiče ovu 2020, siguran sam da je zdravlje ključno. Iskreno, svima želim odlično zdravlje jer kad smo zdravi onda možemo sve i tad će sve polako doći. Srećno!

S.V.

83 comments on “Novogodišnji intervju: Gradonačelnik Lazar Gojković

 1. Mile seljak

  Izuzetan momak. Vratio je veru u politicare i za mene on je utisak godine u Valjevu. Lazare, od srca ti zelim svu srecu i da budes najbolji gradonacelnik u istoriji Valjeva, ti to mozes i imas to u sebi.

  Reply
 2. Sneki

  Kulturan je i koliko sam cula ide peske na posao ili dodje svojim kolima, a parkira na parking preko puta opstine i plati dok je tu, a to nikad nisam cula da je neko radio i svaka mu cast!

  Reply
 3. Milojko P.

  Kupio me izjavom sad na Skupstini, kada su socijalisti ppdneli amandman da se povecaju sredstva za putovanja gradonacelnika, kada je izasao za govornicu i rekao “Imam svoju platu, mogu valjda kupiti sebi nesto da jedem kad odem na put” i tako me kupio za sva vremena i kao coveka i kao glasaca koji ce ga sledeci put glasati.

  Reply
 4. Mala plava

  Sve najbolje Lazaru koji je prepoznao potrebe i nedostatke Valjeva i preduzeo da resava probleme odmah po stupanju na dužnost .Valjevo zasluzuje ovakvog coveka

  Reply
 5. Đorđe

  Lazar Gojković je pokazao sposobnost da rukovodi gradom, čovek koji je spreman da sasluša svaki predlog i to primeni. Godina koja je evo sad na samom kraju, borba sa korona virusom i svime što ona nosi Srpska napredna stranka je pokazala preduzimljivost da rešava probleme , da postavlja nove ciljeve stvori društvo zadovoljnih građana.

  Reply
 6. Ica smekerica

  U tekstu i pitanjima se sve vidi. Da je covek odmah uveo sve stvari koje da je srece trebalo da budu i ranije. Zalaze se za grad i vidi se iskrena namera. To je nekako najbitnije, ali moramo mu svi pomoci, ceo grad, da mu pomognemo zbog svetle zajednicke buducnosti za koju treba da se izborimo.

  Reply
 7. Lola

  Za kratko vreme pridobio je poverenje građana Valjeva. Želim mu puno uspeha u daljem radu u 2021. godini.

  Reply
 8. Micka

  Gradonačelniče, Vama i Vašoj porodici želim uspešnu i berićetnu 2021. godinu.

  Reply
 9. nista novo

  Videcemo, razmisljamo, trebalo bi… demagogija koju slusamo vec 9 godina a realizacije nema. Tuzno

  Reply
    1. Mile Seljak

     Sta imate vi, gospodine Geak Mile, protiv nas seljaka? Kako vas ne mrzi da ponizavate sugradjane ove nase drzave?

     Reply
  1. Ana

   Biće i realizacije. Dajte čoveku malo vremena. Predhodni su bili samo dobri na jeziku, slažem se.

   Reply
  2. Jovana

   Ma najbolje da obeća ko ti vaši pa ništa da ne urade! Lazo uz tebe smo samo polako bitno da se radi.

   Reply
 10. Igor

  Puna podrška Lazaru i Srpskoj naprednoj stranci na važnim projektima koje realizuju za jako Valjevo, na dolasku nemačkog investitora po izgradnji brze saobraćajnice i aktivnostima vezanih za problem aerozagađenja koji postoni već 20 godina u našem gradu.

  Reply
 11. Stefan

  Kao sto Laza kaze za sebe, jednostavan covek dostupan svima sa zeljom da pomogne. U to sam se i sam uverio. Verujem da ce vecinu od gore pomenutog, ako ne i sve uspeti da ostvari. Na nama ostalima je da mu damo punu podrsku u borbi za bolji zivot u nasem Valjevu.

  Reply
 12. Biljana

  Na čelu sa mladim, poštenim i perspektivnim Lazarom na čelu očekujem krujalne promene u Valjevo. Lazare, samo napred.

  Reply
 13. Teta Nada

  Lazare, mnogo si mi postao drag i sa komsinicama pricam o tebi i jos uvek nisam cula ruznu rec za tebe licno i nadam se da ce tako ostati. Zelim ti svu srecu i voli te teta Nada.

  Reply
  1. Va va va

   Samo me zanima koliko su placeni ovi sto ga hvale 🙂 zna se ko se za sve pita i odlucuje tako da lepo cita Laza pitanja i odg , i ja bi lepo citao za solidnu platu

   Reply
 14. Aca

  Lazar je pokazao jedan drugačiji pristup , komunikativan je, i spremno se uhvatio u koštac sa problemima Valjeva. Budžet grada koji je usvojen je realan i što je najvažnije ostvariv i pokazalo se da pozitivno ocenjen kako od stručne javnosti tako i samih građana. SNS će i težiti da grad na Kolubari bude jedno veliko gradilište.

  Reply
 15. Kristina

  Odavno Valjevom nije upravljao nekog ko se trudi da sagleda celokupnu sliku problema grada, ali i okolnih sela, a pritom otvoren da saslusa probleme svojih sugradjana i pomogne, ako je to u njegovim mogucnostima. Lazar je covek koji ce doneti pozitivne promene u nasem gradu.

  Reply
 16. Kole

  2020. godina je bila baš turbulentna. Korona je svima promenila život i način razmišljanja. Nadam se da će 2021. godina biti puno bolja, da svi planovi koji su stavljeni na papir budu i ostvareni.

  Reply
 17. Maca

  Lazar je jako kulturan i vaspitan. Mislim da je ovo prvi čovek u Valjevu koji je postavljen na mesto gradonačelnika da je ovako učtiv, obrazovan i na mestu.

  Reply
 18. Valjevac

  Valjevci dosta ste se SRAMOTILI. Vas predstavlja pomocni trener i Sodoma i Gomora. Uzmite se u pamet.

  Reply
  1. Sram te bilo

   Demokrata, nekoj da smaras narod vise svojom mrznjom. Po cemu je momak olicenje Sodome i Gomore? Dobar momak i nema nista da mu se nadje, kao ovim tvojim.

   Reply
 19. Maja

  Sjajan momak koji ima jasan plan i zna da ništa se ne može rešiti preko noći. Samo napred Lazarr uz tebe smo!

  Reply
 20. Maca

  Izuzetan čovek, prvenstveno je obrazovan. Vratio je veru građanima. Nadam se da će uz svu podršku uspeti da Valjevo digne na noge.

  Reply
 21. Neven

  Podrška Lazaru i SNS 21 juna sada se ispostavlja kao najbolja odluka koju sam doneo, jer ovaj mladi čovek sa SNS ispunjava obećanja iz predizborne kampanje. Jednako vode računa i za selo i za grad.

  Reply
 22. Maca

  Mislim da Lazar nije davao previše obećanja i da je upravo zbog toga on pravi čovek za Valjevo. Dobio je poverenje građana za kratak period i mislim da će uspeti da podigne Valjevo na koge.

  Reply
 23. Istina

  Iako tek cetiri meseca vodi grad, uspeo je koliko toliko da uradi nesto po pitanju aerozagadjenja, koje je kljucni problem Valjeva i zahteva vreme i velika sredstva za rešavanje istog. Kljucni zagadjivaci prelaze na energente sa manjom emisijom zagadjenja vazduha, a oni koji nisu presli, su u procesu razvoja resenja da predju. Verujem da ce uspeti da ostvari i ideju za pojeftinjenje prikljucka na Toplanu i samim tim bi se smanjili i manji zagadjivaci u koje spadaju i domacinstva koja koriste ugalj i drva za ogrev.

  Reply
 24. KAĆA

  Svako poštovanje ovom momku vredan, radan zna šta želi ide korak po korak ka cilju.

  Reply
 25. Ivan Valjevski

  Ovi komentari samo pokazuju da AV i SNS imaju svoje “mlade junoše” i u Skupštini Srbije i u unutrašnjosti. Degutantno je bilo čitati ove naručene komentare, kao i slušati poslanike u Skupštini. Nesporno da je gradonačelnik do sada bio dobar i pošten dečko, ali bez ikakvih profesionalnih referenci za mesto na kome se nalazi. Plašim se da će ga AV i njegova bratija uzeti brzo pod svoje i da će i on krenuti sa istim putem kao njegova generacija poslanika u Skupštini.

  Reply
  1. Dragica Markovic

   Ti, Ivane ocigledno si prespavao izbore ove godine. Naprednjaci i Lazar su dobili preko 20000 glasova, sta je cudno sto ga ovde narod podrzava? To sto je vas ostalih malo, nije Lazarov problem, a niti vam daje za pravo da vredjate ovde.

   Reply
 26. Miloš Marjanović

  presidente najavi da će se boriti za gasovod do Valjeva sela. Pitanje je ima li asistente na drugoj strani, tj. u samom selu za pomoć? U intervjuu se ne spominje gasovod.

  Reply
 27. КУКУ ЛЕЛЕ

  О БОЖЕ ДРАГИ, ВИДИШ ЛИ ТИ ОВО? ДЕЧКО ЈЕ МОЖДА ДОБАР, АЛИ ПОЛИТИЧАР, ГРАДОНАЧЕЛНИК ТО ЈЕ ВАН СВАКЕ ДИСКУСИЈЕ. А ОВИ ШТО ДАЈУ ПОДРШКУ, ПИШУ ОНОЛИКО КОЛИКО И ЗНАЈУ. ЈАДНО ЈЕ СВЕ ОВО, ВРЕМЕ ЋЕ ПОКАЗАТИ.

  Reply
 28. Veka

  Laza je jedan vrlo racionalno ambiciozan predstavnik gradske vlasti. Ima jasno zacrtane ciljeve, kojih nije malo, a nadam se da će ostvariti makar većinu, ako ne i sve svoje naume kako bi pomogao ovom gradu i svojim sugrađanima.

  Reply
 29. Katarina

  Svi očekujemo da u novoj 2021 se desi dosta novih i boljih stvari u odnosu na prethodnu 2020, optimističan, otvoren i realan intervju našeg gradonačelnika koji je mlad i pun poleta i rešen da se uhvati u koštac sa svim problemima koji pritiskaju naš grad godinama i decenijama.

  Reply
 30. Полга

  Изузетно ми је драго што се градоначелник Гојковић посветио проблему загађења ваздуха, а нарочито што је поменуо да му је у плану и озелењавање града! То је врло сложен изазов и треба да му пружимо пуну подршку.

  Reply
 31. NINA

  Covek koji je pre svega skroman i realan, dolazi sopstvenim kolima na posao, uvek i pre vremena i ne parkira kola ispred opstine kao sto su mnogi funkcioneri to radili. Sve pohvale za ovog mladog momka.

  Reply
 32. Lidija

  Lazar je jedan izuzetan covek, a verujem da ce biti i najbolji gradonacelnik koga je ovaj grad imao! Podrska Lazaru!

  Reply
 33. Lidija

  Na nama je da pruzimo podrsku Lazaru, a on ce, verujem, ispuniti sva nasa ocekivanja, verovatno i vise od toga!

  Reply
 34. anti-bot

  ee botovii imate da komentarisete i ssp i djilasa,sramota je da ovde ovoliko komentarisete a tamo samo 41 komentar,a ja molio ovaj portal da od sad ako moze da se pise ime prezime i jmbg u komentarima da vidim koliko bi ih komentarisalo misevi,puni ih djilase do vrha vidis da su se uzbudili…

  Reply
 35. Mona

  Laza je uspesan i vredan mlad čovek i njegovi pravi rezultati će se tek videti u budućnosti. Svako dobro Lazo i vodi računa samo o tome ko su ti saradnicu!!!!

  Reply
 36. Sofija

  Mislim da je gradonačelnik prepoznao prioritete u razvoju grada kao što je infrastruktura u industrijskoj zoni i prioritet ekonomije jer dolaskom investitora će se mnogi problemi rešiti.

  Reply
 37. Podgorska zahvalna

  E hvala je milom Bogu da je neko resio da uradi Podgorsku ulicu na koju cekamo pedeset godina i molimo sve, a niko ne uradi. Hvala Lazare i hvala gradu.

  Reply
 38. valjevac

  A nacelnici mu samo podnose ostavke. Dakle, nesto ne valja, ali ko ce to sendvicarima da objasni.

  Reply
  1. Milan NN

   Idu u penziju, sta je problem? A za one sa ostavkama tek ce se o njima pricati, ne brzaj.

   Reply
 39. Neutralac

  Boga mi,blago li se nama u Valjevu,kada sve krene ima da nabijemo plate na ,300 evra po komentarima koji ocegledno.nisu na strani SNSa

  Reply
 40. Nevenka

  Legitimno je izabrano gradsko rukovodstvo koje funkcioniše uspešno, ne vidim nikakav osnov ili primedbu zašto se opozicija poziva na nepostojeće organe SNS kada stranka postoji u Valjevu i zašto je “najveći ” problem ako je ispod saopštenja potpisan grupno gradski odbor SNS?Opozicija koja je ostvarila minimalni rezultat na proslim izborima i koja se otvoreno “pere”od svojih starih kadrova , pokazuje time da i “novi” ništa nisu bolji od prethodnih za koje se zna šta i kako su radili.

  Reply
 41. Milorad

  Mnogo sam srecan sto je Lazar dosao na mesto gradonacelnika. Setam tako ulicom, cujem ljude u prolazu kako pricaju da su napokon zadovoljni sa izborom gradonacelnika u Valjevu.

  Reply
 42. Duplo golo

  Slažem se sa botovima skroman, obrazovan vaspitan ide peške na poso, nti se šta pita niti koga pita Ja sve razumem ,kapiram i mladost ,želju a gde baš nađe kumicu-ća . Što bi babe rekle našla se vila u čem nije bila, dakle zemljaci kakva prva ćetiri meseca ,takve i četiri godine nažalost surova istina za Valjevo ..

  Reply
  1. Ekipa baba

   Mi babe podrzavamo momka ne brinite se vi za nas babe. Babe znaju sta je najbolje.

   Reply
 43. Pera

  Bravo Jelena Lekić-Nikolić !!! Btovi radu ko podmazani.

  Šta znači večernja škola za humanitarne nauke ???

  Jedino što su malo……………. 🙂

  Reply
 44. Pirlo

  Meni je impozantno kako ga odbornik Popovic i sef Pavlovic prozivaju za za pare za putovanje. Popovic koji dolazi iz onog komunistickog miljea poznatiji kao “jagnjeca brigada” njima je glavni interes kada idu na putovanje u koji ce restoran svratiti da krkaju narodne pare. Zahvaljujuci politici Aleksandra Vucica, Valjevo je sada blize Beogradu, kada budu kompletirane brze trake od BG stizemo za 45min, a za to vreme Gojkovic moze smotati i burek od 80dinara, ne treba mu jagnjeca brigada da krcka pare nas poreznih obveznika. Zato ces Lazare Gojkovicu na sledecim izborima imati 40 odbornika!!!

  Reply
 45. Sin anarhije

  I ja zelim trenutnom gradonacelniku da za pocetak stavi kravatu oko vrata, jer je to minimum politickog stajlinga i da prestane kao papagaj da ponavlja refrene promasenih obecanja zadnjih 20 godina , cime je grad dosao do tacke da je najbedniji grad u Srbiji za zivot i da pocne da resava tekuce probleme kao sto su ulice , vodovod , kanalizacija koju nema petina grada u 21 veku … a onima slepim kod ociju koji VOLE velikog vodju , a pre svega penzionerima , da se probude iz visedecenijskog medvedjeg zimskog sna pre nego sto otputuju na vecni san , da urade nesto za svoje najblize i probaju da im ostave drustvo vredno zivljenja , a ne kuce i placeve od kojih ce para funkcionisati 5 godina i onda zbogom pameti u ludilu u kome zivimo ,,,,

  Reply
 46. Fenix

  Laki je sjajan dečko. Znam ga o kako se rodio.Nije on za ovo u što je ušao.Prosto je samo ambiciozan ,malo zna i treba da uči a kada je trebao da uči on je igrao basket.Izgleda kao da je 1946 .god.uz muziku krenuo u četnike.U našem se narodu kaže za takvog čoveka,da mu daš šiljat prut on nebi znao vola u dupe da ubode.I šta vi mislite da sa takvim potencijalom i (ne)znanjem on može da uradi u ovako truloj sredini?Pustite vi gde on parkira ili kako dolazi na posao.Pustite šta doručkuje i ruča.To je isuviše neozbiljno.Ovo sve je predstava mnogo komičnija od Radovana lll.
  Ovo je na žalost mučno i tužno da tužnije ne može biti…

  Reply
 47. Kolonijas

  Na vlasti su ljudi iz grada !! Drago mi je sto onaj nesa obraca paznju na kulturu grada pa je sklonio te seljacke manifestacije poput cvarkijade i ostalih iz centra grada da nam seljaci ne prljaju i zapisavaj grad oko doma kulture !!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.