Značajan dijagnostički uređaj poklon Ambasade SAD

Ambasada SAD, u želji da pomogne Opštoj bolnici Valjevo, u teškom trenutku, tokom vanredne situacije, ponudila je značajnu pomoć u vidu sredstava za nabavku najpotrebnije opreme. Zahvaljujući uspešnoj komunikaciji uprave OB Valjevo sa Kancelarijom za saradnju u oblasti odbrane, Američke Ambasade, nabavljen je novi ultrazvučni aparat za potrebe Opšte bolnice Valjevo.

Kupovinom ultrazvučnog aparata Esaote MyLAB X6, vrednosti oko 50 hiljada evra, značajno je unapređena dijagnostika za mnoge pacijente Opšre bolnice Valjevo.

Ultrazvučni  aparat Esaote MyLAB X6, predstavlja najnoviji tip ovog dijagnostičkog uređaja. U pitanju je srednja viša klasa ultrazvučnih aparata koji su neophodni u dijagnostici i lečenju. Uz sam ultrazvučni aparat po standardu su isporučene četiri dijagnostičke sonde, kardiološka sonda, linearna sonda od 4 do 15 megaherca, abdominalna sonda od 1 do 8 megaherca, i endokavitalna ili ginekološko-urološka sonda. Aparat podržava stres eho pregled, zatim kardiološke, i niz drugih tako da doseže premium uređaje po lepezi dijagnostičkih dometa. Uz sonde i uređaj su dostavljeni i vodiči za biopsije i to vaginalnu, linearnu i konveksnu. Specifičnost visokofrekventne linearne sonde do 15 megaherca je značajna višestruko jer može da pokrije široku paletu dijagnostičkih pregleda. Dakle, za potrebe dijagnostike na njoj može da radi obučen i vaskularni hirurg i radiolog, zatim ostali specijalisti koji se bave mišićno-skeletnim sistemom jer sonda daje jasnu sliku organa i tkiva tokom ultrazvučne dijagnostičke procedure. Za Opštu bolnicu Valjevo od velikog je značaja ovaj dijagnostički uređaj.

Uprava opšte bolnice Valjevo izrazila je veliku zahvalnost Američkoj Ambasadi na ovako značajnoj donaciji. Predstavnici Ambasade SAD obišli su Opštu bolnicu Valjevo uverivši se u uspešnost organizacije ustanove sa svim Kovid izazovima koji su se nametali u prethodim mesecima, a pohvalili su gostoprimstvo i spremnost za dane koji su pred nama. Posetioci Ambasade SAD su stacionirani u Sarajevu kao deo podrške civilno-vojne saradnje. Tim koji čine vojni i medicinski stručnjaci ima prednost jer na terenu može uoči šta je najbolja podrška i šta nedostaje u efikasnom odgovoru u borbi protiv Korona virusa.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.