Za vikend moguća susnežica

U petak se zadržava vreme bez bitnije promene u odnosu na četvrtak. Tokom dana u nižim predelima tmurno i hladno vreme, uz duže zadržavanje magle i niske oblačnosti u severnim i centralnim predelima, dok će na jugu zemlje biti dužih sunčanih perioda sredinom dana. Maksimalne dnevne temperature od 3°C do 5°C, na jugu do 10°C. U brdsko-planinskim predelima tokom celog dana sunčano uz temperature do 12°C. Vetar slab i promenljivog pravca.

U subotu se očekuje oblačno i tmurno vreme u svim predelima, u večernjim satima će biti uslova za slabije padavine u severnim i centralnim delovima Srbije, uglavnom susnežica i sneg, bez većih mogućnosti za formiranje snežnog pokrivača. Temperatura u nižim predelima bez bitnije promene u odnosu na petak, a u višim predelima u drugom delu dana u značajnom padu. Vetar severni i severoistočni, od večernjih sati u postepenom pojačanju.

U nedelju i ponedeljak se zadržava pretežno oblačno i hladno vreme. Uslova za povremen slab sneg će biti uglavnom na jugu i istoku zemlje. Pored planinskim predela, formiranje simboličnog snežnog pokrivača se očekuje i ponegde u nižim predelima. U utorak suvo i još hladnije uz jak jutarnji mraz u svim predelima.
Prema trenutnim izgledima, od sredine naredne sedmice toplije i vetrovito vreme uz košavu u pojačanju.

serbianmeteo.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.