U Valjevu 87 zaraženih,4 osobe preminule – Danas o novim rigoroznijim merama

Po zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje na dan 20.novembar do 13 sati u Valjevu je registrovano još 87 slučajeva korona virusa. Na žalost , 4 osobe su preminule.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 83 Valjevaca  dok su u kućnoj izolaciji 1332 osobe. Broj umrlih od početka epidemije u Valjevu je zaključno sa jučerašnjim danom 51 osoba. Od početka epidemije u Valjevu je korona virusom zaraženo 2939 ljudi.

Ostale opštine KO: Lajkovac 11, Ljig 29, Mionica 14, Ub 21.

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 19.301 osobe, od kojih su 6.254 nalaza pozitivna na koronavirus.

Hospitalizovana su 5.803 pacijenta, pri čemu se na respiratorima nalaze 192 osobe.

U poslednja 24 časa od ove bolesti preminulo je 30 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva je 1.140, a procenat smrtnosti 1,03 odsto.

Danas se kako je najavljeno očekuje da predsednica Vlade Ana Brnabić saopšti koje predloge rigoroznijih mera je Vlada prihvatila dok je ministar zdravlja Zlatibor Lončar  izjavio je da na Kriznom štabu nije bilo priče o uvođenju policijskog časa, već o merama za prekid kontakata među građanima.

Epidemiolog Predrag Kon je u toku jučerašnjeg dana izjavio I da okuljanje povodom sahrane patrijarha Irineja nije dobrodošlo u ovoj situaciji , ali da to sa druge strane niko ne može zabraniti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.