U Opštoj bolnici zaraženo korona virusom 37 medicinskih radnika

U opštoj bolnici poseta nema, a sistem rada je takav da se u potpunosti poštuju preporučene mere vezane za epidemiju korona virusa. Od 1247 zaposlenih 715 zaposlenih je u svakodnevnoj borbi sa korona virusom.

U opštoj bolnici u Valjevu objašnjavaju da je podatak koji je objavio Zavod za javno zdravlje po kom od 1247 radi samo 395 radnika vezan isključivo za neradni dan nedelju kada u bolnici postoji organizovan sistem dežurstava.

Zvanični podaci o broju zaposlenih i pozitivnih na korona virus od ovog jutra su sledeći:  

Ukupno zaposlenih 1274, radi 715

Pozitivni na COVID 19:

Medicinski radnici 37 ;

Nemedicinskih 6 ;

U kućnoj izolaciji :11.

Nadležni tvrde da je situacija u potpunosti pod kontrolom i da je rad svih službi organizovan prema raspoloživom broju ljudi.

Broj pozitivih zaposlenih  na korona virus u valjevskoj bolnici korespodnira sa brojem zaraženih u svim medicinskim ustanovama na teritoriji cele zemlje. Ova činjenica jedan je od razloga što su potpisnici proglasa Ujedinjeni protiv kovida , zatražili u svom saopštenju da se izvrši veći prijem radnika zdravstvene struke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od 1. januara biti povećane plate medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve ostale zaposlene u javnom sektoru povećanje će biti 3,5 procenata.

“Ići ćemo od 1. januara, i u uslovima kovid i svetske ekonomske krize, sa povećanjem plata svim medicinskim radnicima za daljih pet odsto, a za sve druge u javnom sektoru za 3,5 odsto, odnosno pet odsto od 1. Aprila”, izjavio je Vučić.

2 comments on “U Opštoj bolnici zaraženo korona virusom 37 medicinskih radnika

  1. Valjevac

    Ima li kakvih tu volontera ili na odredjeno nekih?Treba to iskorisititi do kraja,pa mozda ako se razbole i otkazati im ugovore?Da li iko zna da li im je tih 5 posto na ovih vec do sada nekih 10 posto koji im nisu usli u platu zvanicno

    Reply
  2. miki

    Ne zaposljavaju nikoga pojedine sluzbe poput RO sluzbe sa istim brojem ljudi radi u ekstremnim uslovima do krajnjih granica izdrzljivosti od Marta jos im je nametnuto da rade i u domu zdravlja ima ih nekoliko obolelih a ako se razaboli jos3-4 onda ce valjda kako ucekuju nadlezni ,zaposleni u ovoj sluzbi raditi svaki dan po 24 sata jer je normalno da se niko ne zaposljava..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.