Srbijanka uzela bod velikom Radničkom

Nekadašnji petostruki prvak države,sada iskusna ekipa sa puno internacionalki i superligaških igrača na iskustvo savladala podmladjenu ekipu Srbijanke.Marija Nedeljković 2005 sa 21 poenom održala čas odbojke Dušanki Karić-Biberović 1987 god igračici koja je nastupala do ove godine u superligaškim ligama Jugoslavije,Srbije, Italije, Rusije, Turske.

Odbojkašice Srbijanke poražene su od velikog favorita Radničkog sa 3-2.Podmladjeni sastav Srbijanke predvodjen Marijom Nedeljković, 21 poen, i Ivanom Jerinić 19 poema ,pružio je snažan otpor favorizovanoj ekipi Radničkog sastavljenoj od nekoliko igračica superligaškog i internacionalnog iskustva.Devojke Srbijanke ušle su bojažljivo u utakmicu i u prvom setu nisu mogle da nadju svoju igru .Radnički je lako osvajao poene a devojčice Srbijanke slabo su se snalazile protiv daleko iskusnije ekipe tako da prvi set pripada gošćama 25-13.Ulaskom Tamare Stanković u drugom setu stabilizovao se prijem i dobijena je sigurnost u igri Valjevki.Ivana Jerinić trenutno najbolji poenter Srbijanke bila je izložena konstantnom pritisku na prijemu,ali uspešno se nosila sa tim servisima a onda u napadu bila prosto nezaustavljiva.

Igrale su devojke Srbijanke svoju igru ,napadale sa svih strana Marija Nedeljković i Jerinić bile su nerešiva enigma za protivnika,Tamara Stankovic blokovima zaustavlja najboljeg igrača Radničkog internacionalku Dušanku Karić-Biberović i utakmica se okreće u korist ekipe Srbijanke i dobijen set 25-20.Treći set  I nastavak fantastične igre devojčica Srbijanke.Strašni servisi Marije Nedeljković razbijaju prijem Radničkog.Jerinić i Stanković sigurne u napadu ,Blagojević i Lazić blokovima zaustavljaju napade Radnickog. Nenadović vodi igru i dovodi Srbijanku do osvajanja trećeg seta 25-16/.četvrti set počinje čudnim odlukama sudija,Radnički vodi 7-1, ponovo Nedeljković servisima vraća Srbijanku na 7-7 nastavlja se borba ,ali polako ponestaje snage Radnički se vraća, vodi konstantno 3-4 poena do kraja četvrtog seta. Peti set odlučuje iskustvo gošći iz Beograda,i Radnički dobija utakmicu sa 3-2.

Veliki bod Srbijanki, a Radničkom pobeda koja mu mnogo znači u borbi ka superligi.

Za SRBIJANKU SU IGRALE: Janković, Lazić 3-Blagojević  7-Milovanović, Jerinić 8- Nenadović 2-Doksas 2 ,Simić 3,,Simeunović, Nedeljković 21, Bojić, Stankovićc 15.

Sledecu utakmicu Srbijanka gostuje u Banovcima ekipi Omladinca

Druga ekipa Srbijanke poražena je takodje 3-2 od takodje pretendenta za viši rang ekipu Lazarevca. Klinke Srbijanke, kadetkinje i pionirke bile su bolji rival, ali neiskustvo ih je kostalo pobede .Prvi set Srbijanka ima set loptu, ali gubi 27-25 iako je vodila 24-23, Drugi set Srbijanka dobija 25-18,treći set ponovo vodjstvo Srbijanke 24-23 i 25-24, ali gubi 26-28. Četvrti set Srbijanka dominira na terenu i dobija 25-16. U petom setu drama, Lazarevac vodi 14-11, Srbijanka stiže na 14-14, ali iskustvo dolazi do izražaja i Lazarevac dobija 17-15 treći set .

2 comments on “Srbijanka uzela bod velikom Radničkom

    1. ekonomista

      I meni je to stvarno sumanuto? Stvarno, šta je to generalno sa ženskim svetom danas, pola mojih drugarica od po šezdeset godina nema nijednu sliku a da se ne puće??To je stvarno baš mučno……….voleo bih da mi neko to objasni sa ženske strane gledano?

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.