Pooštrene mere: Od sutra sve radi do 21h

Vlada Srbije donela je odluku da ograniči rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, kao i tržnih centara i prodavnica, koji će biti zatvoreni od 21 čas do pet časova ujutru.

Kako se I očekivalo mere zaštite stanovništva od širenja korona virusa su pooštrene pa će tako od sutra nakon 21h  sve biti zatvoreno. Kako je saopštila premijerka Vlade Ana Brnabić mere stupaju na snagu u utorak 17. novembra kako bi se ostavilo dovoljno vremena da se novi režim rada I organizuje.

Brnabić je na konferenciji za novinare nakon sednice precizirala da su od te mere izuzete apoteke, dostava hrane, pumpe za točenje goriva i privreda koja radi i treću smenu.

Ove mere važiće 15 dana, do 1. decembra, kada će Vlada ponovo odlučivati o merama, a na osnovu epidemiološke situacije u tom trenutku.

Brnabić je izrazila nadu da će do 1. decembra epidemiološka situacija biti popravljena te I da se mere neće morati dalje produžavati niti pooštravati.

Za sada nije bilo najave vezane za izmenu kalendara školske godine .

Ona je istakla da Vlada trenutno ne razmatra zabranu kretanja, što bi, inače, bila sledeća mera u borbi protiv koronavirusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.