Nije žurka nego “žvaka”? Svi u Centru glumci i Gvozdenović glumac?

Lice Mladen Milosavljević u dopisu Vamedii tvrdi da je lično povezan sa dogadjajem u Dramskoj sali , a sam dogadjaj naziva manifestacijom pod nazivom “Nije žvaka za seljaka Veseljaka”. Dozvolu za “kafansku scenu”, kako se navodi u dopisu , izdao je direktor CZNTK Miloš Smiljanić. Zarad prava javnosti da zna, Vamedia objavljuje I formu zahteva I odobrenja, ali I pruža  mogućnost da “dramska minijatura” bude prikazana javnosti uz niz odgovora na postavljena pitanja. Za početak, da li je bivši gradonačelnik Slobodan Gvozdenović bio glumac u “minijaturi”, “spotu”, manifestaciji”?

Naime, nakon što su na društvenoj mreži fejsbuk objavljene fotografije iz dramske sale koja  se nalazi u zgradi Centra za kulturu, ali je deobom pripala Centru za negovanje tradicionalne kulture, pa I nakon razgovora sa nekoliko zaposlenih u ovoj ustanovi Vamedia je na osnovu njihovih izjava I fotografija objavila tekst u kome je informisala javnost na način kako su o dogadjaju izvestili I izvori Vamedie.

Nakon burne reakcije javnosti Vamedii je stigao Dopis lica Mladen Milosavljević koje tvrdi da je zaposleni u Centru za kulturu , ali I da je lično povezan sa snimanjem spota u Dramskoj Sali. Vamedia u tekstu ne pominje lice Mladen Milosavljević. Ali Vamedia zna da prizna grešku ukoliko su izvori netačno govorili. Stoga:

Milosavljević tvrdi da nije u pitanju žurka već je u prostorijama Dramske sale održano snimanje spota “Nije žvaka za seljaka Veseljaka” te I da je spot sniman dana 23.oktobra na zahtev glumca Mladena Beke Milosavljevića. Dakle, njegov lični zahtev. Na dalje Milosavljević navodi da je za snimanje pribavio odbrenje direktora CZNTK Abrašević .

“Održavanje manifestacije održano je uz pridržavanje mera propisanih merama Vlade Republike Srbije I Kriznog štaba Valjeva , posebno imajući u vidu dan održavanja manifesatcije  I datum donošenja odluke Vlade I Kriznog štaba grada Valjeva. Dalje na manifestaciji je bilo ukupno 17 osoba , a ne 30 kako vi navodite”, napisao je Mladen Milosavljević u dopisu.

Kako pojedini prisutni na ovom dogadjaju koji je “spot”, “Minijatura”, “manifestacija” tvrde da nisu bili informisani da se radi o snimanju spota , da nisu dali dozvolu da budu snimani, a Vamedia je tekst objavila na osnovu njihovih izjava, Vamedia postavlja sledeća pitanja I očekuje odgovore koje će objaviti pod istim uslovima kao i priču prisutnih(Vamedia garantuje da će veličina teksta biti srazmerna prvom tekstu i objavljena na istoj poziciji :

-Da li su prisutni potpisali ugovore I dali saglasnost za snimanje? Molimo da nam ih dostavite , objavićemo.

-Da li su svi prisutni nosili maske prilikom snimanja “spota”? Fotografije će biti objavljene po dostavljanju.

-Kada će biti završena montaža I premijera “minijature” kako bismo je mogli objaviti? Vamedia potpuno besplatno ustupa prostor za emitovanje spota I objavljivanje fotografija koje su objavljene na fejsbuku.

-Ko je lice koje bilo zaduženo za nadzor nad sprovodjenjem epidemijskih mera?

-Da li su u toku dana na snimanju spota bili prisutni kako lično tvrde I zaposleni Centra za kulturu? Kao učesnici da li su isti potpisali ugovore I dali saglasnost za snimanje? Vamedia će objaviti fotokopije ugovora.

Da li su zaposleni glumili u vreme radnog vremena ili nakon njega? Ukoliko su svoje glumačke role ostvarivali za vreme radnog vremena da li je teret dnevnice na Centru za kulturu ili na produkciji?

-Vamedia je zainteresovana da objavi I forografije delovodnika ustanove CZNTK u kom je  zahtev za snimanje zaveden?

-Koje lice iz ustanove CZNTK je bilo prisutno na snimanju kako bi vršilo kontrolu nad merama?

-Kako se u zahtevu koji je odobrio direktor CZNTK Smiljanić ne navodi da postoji prateća dokumentacija o trajanju snimanja , resursima koji će biti korišćeni, u koje vreme je završeno snimanje?

Ko su bili glumci? Da li je bilo profesionalnih glumaca ili su u pitanju amateri našeg glumišta? Spisak će biti objavljen

-Kojom tehnikom je snimanje vršeno? Kojom kamerom? Koja lica su bila tehničko osoblje (ton, svetlo, forografija)? Scenarista?

Da li je bivši gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović takodje bio glumac u minijaturi ili je u svojstvu stručnog lica (koje forme) prisustvovao snimanju? Izveštaj o nadzoru, ukoliko nije bio glumac već stručno lice iz nadzora možda ćemo objaviti kao i delovodnik pod kojim je izveštaj zaveden.

CZNTK:

Da li svaki gradjanin Valjeva u ovom prostoru može snimiti svoju minijaturu?

-Pod kojim uslovima je prostor izdat ili dat na korišćenje : besplatno ili uz naknadu?

-Koja je bila visina naknade? (Gradjani koji žele da snimaju u ovom prostoru treba da imaju informaciju o visini naknade)Vamedia objavljuje i fotografiju na kojoj se vidi na koji način mogu napisati zahtev CZNTK za snimanje)

Vamedia očekuje da će odgovori na ova pitanja pružiti javnosti potpunu sliku o dogadjaju od 23. oktobra, a istovremeno promovisati minijaturu kao doprinos kulturnoj sceni grada Valjeva. Vamedia će prostor za informacije I prikazivanje minijature obezbediti potpuno besplatno kao medijski pokrovitelj .

Istovremeno, izvinjavamo se gospodinu Milosavljeviću ukoliko smo naneli štetu njegovom autorstvu, nije nam bila namera, ali i zaposlenima Centra I svim drugim licima sa objavljenih fotografija na fejsbuku, koji su učestvovali u snimanju kao glumci, Vamedia nije želela da omalovaži njihova glumačka postignuća.  

16 comments on “Nije žurka nego “žvaka”? Svi u Centru glumci i Gvozdenović glumac?

 1. Goran Markovic

  Bravo za Vamediju ovo je izigravanje Predsednika Srbije Aleksandra Vuc i cele Vlade i celokupnog gradskog rukovodstva u ovoj pošasti koja nas je snašla i pokušaj da moramo da verujemo lu pokušaju obmanjivanja javnosti i sakrivanja istine ,ali svi papiri na uvid zavedeni onako kako treba pa da vidimo te tačkice koji su i ovde dojazal8 nepoštovanje i ugrožavanje života.

  Reply
 2. Luka

  Što mene ne zvaše? ja volim da budem glumac . Evo bio sam statista u Tri karte za Holivud. Imam kvalifikaciju?

  Reply
 3. Joja

  Nego šta je nego glumac. Glavnu ulogu ostvario u filmu : Četiri godine mraka u Valjevu! Bio gradonačelnik , a neće biti glumac Svašta stvarno!

  Reply
 4. ekonomista

  Bravo Vamedia! Svaka Vam čast na profesionalnosti! Ostali mediji mogu da se ugledaju na Vas

  Reply
 5. Mrki

  Meni je rekla jedna zaposlena, u pomenutoj ustanovi, da je najbolji deo filma bio onaj kad je izneto pečenje. Tad se, kaže, najbolje glumilo.

  Reply
 6. Katastrofa za naziv..

  Naziv,nije žvaka za seljaka ,toliko ponižavajuće deluje za ljude koji žive na selu..

  Reply
 7. Raduvan

  Žuća, Veseljko i ostala ekipa. Ubice kulture u Valjevu. Beka diploMOMirani umetnik… Blago nama, ko vedri i oblači na valjevskoj kulturnoj sceni…

  Reply
  1. Cicvara popara

   Ja baš mislim da su Gospodin Psovka zvani Žuća, gospodin Mirođija zvani Veseljko i gospodin Glumčina zvani Beka pravi izbor za valjevsku kulturnu scenu. Samo NAPRED! no no . . .

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.