Mionica: Donacija GIZ-a

Nemačka razvojna agencija (GIZ) obezbedila je maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva i beskontaktne toplomere za ustanove socijalne zaštite u Mionici, u cilju zaštite zaposlenih i korisnika usluga socijalne zaštite tokom ponovnog povećanja broja zaraženih od korona virusa. Donacija se uručuje u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata 2,778 pari rukavica, 2,778 zaštitnih maski, 106 vizira, 100 litara dezinficijenata i 13 bezkontaktnih toplomera.

-Veoma je važno da zaposleni u socijalnoj zaštiti i jedinicama lokalne samouprave imaju odgovarajuću zaštitnu opremu kako bi podržali osetljive društvene grupe tokom epidemije. S obzirom da su osetljive društvene grupe ujedno izložene i većem riziku zaraze virusom kovid-19, naš projekat nastavlja saradnju sa gradovima i opštinama, a podrška u vidu zaštitne opreme je jedan primer toga- izjavio je Markus Majer, vođa projekta.

Podrška opštini Mionica deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 18 gradova i opština. U periodu od 16. do 20. novembra biće uručeno ukupno 50.000 pari rukavica, 50.000 maski, 1.900 vizira, 1.800 litara dezinficijenata i 230 beskontaktnih toplomera.

Ovo nije prva donacija GIZ-a u borbi protiv Kovida 19, pošto su predstavnici Nemačke razvojne agencije i Nacionalne alijanske za lokalni ekonomski razvoj (NALED) prilikom posete opštini Mionica u julu mesecu poklonili 7.800 pari jednokratnih zaštitnih rukavica, isto toliko komada zaštitnih hirurških maski, 323 vizira, 188 litara alkohola i 360 litara hlorina u ukupnoj vrednosti od 516,5 hiljada dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.