Мetalac savladao lidera

U utakmici 4. kola Prve rukometne lige, grupa Centar, valjevski Metalac savladao je na svom terenu ekipu Novog Beograda sa 28:26 (12:10).

Metalac je pred sobom imao težak zadatak da osvoji bodove u duelu sa ekipom koja je u trva tri kola zabeležila maksimalan učinak, dok su Valjevci u prvom kolu bili slobodni, u drugom su kod kuće savladali Crvenu Zvezdu 2, dok su u trećem, kada je trebalo da gostuju u prestonici, doživeli kvar na putu, pa je ovaj susret odložen za kasniji deo sezone.

Utakmica je počela sigurnijom igrom Metalca, pa su domaći preko svojih prvih violina Pantića, Radojičića i Milinkovića u desetom minutu stekli startnu prednost od 6:3. Ta razlika održavana je do 20. minuta, a njaveća prednost koju je Metalac imao iznosila je četiri gola razlike 10:6 i 11:7. Ipak, na poluvreme se otišlo sa samo dva gola prednosti, 12:10, a gosti su pokazali da su fizički izuzetno spremna ekipa i da se neće lako odreći bodova u Valjevu.

Treba reći da su u prvom poluvremenu Simeunović i Đerić odbranili po jedan sedmerac, a Đerić je pored toga zabeležio još sedam odbrana, što je značajno uticalo na kretanje rezultata.

U drugom poluvremenu slika na terenu je bila slična. Valjevci su preko Pantića i kapitena Radojičića odmah vratili razliku na četiri gola, i takva prednost je održavana iz minuta u minut. Važno je reći da se Pantić i Milinković od starta ovog dela utakmice više nisu upisali u strelce, a da trenera Čačića može da raduje činjenica da su u nastavku odgovornost preuzeli Pejić i Grujičić.

Kada je kod 23:18 u korist Metalca, sudijski par doneo odluku da isključi dvojicu domaćih igrača, nakon čega, za četiri minuta, gosti nisu uspeli da uhvate ozbiljniji priključak, izgledalo je da je pitanje pobednika rešeno. Do kraja utakmice ostalo je još deset minuta, a na semaforu je stajalo 24:20 u korist Metalca.

Međutim, kada za rivala imate ekipu koja nije doživela poraz, a pri tome je fizički spremnija od Valjevaca, svako opuštanje može biti kobno. Gosti su za tren oka uspeli da urade ono što im nije pošlo za rukom sa dva igrača više, i rezultat je izjednačen na 24:24. Uz to, Novi Beograd je u tim trenucima delovao motivisanije,  cela klupa je bila na nogama, a buka koju su stvarali gosti davala je privid da su tribine pune.

Ipak, u Metalcu na scenu stupa Žarković, koji se do tog trenutka nije dao primetiti. Prebačen sa desnog beka, na mesto desnog krila, Žarković u dva uzastopna napada ostaje sam, i preciznim udarcima materijalizuje te situacije, čime Valjevci čuvaju gol prednosti, a nakon prvog isključenja na utakmici za goste, i to dvostrukog, Pejić sa dva pogotka stavlja tačku na ovu utakmicu.

Za igrača utakmice proglašen je golman Valjevaca Krsta Đerić, dok je najefikasniji bio Ognjen Pejić sa sedam golova.  Ivan Radojičić i Miloš Grujičić postigli su po pet, Dejan Milinković i Andrija Pantić po četiri, Aleksa Žarković dva, a Miroslav Andrić jedan gol.

U ekipi Novog Beograda najbolji je bio Aleksa Stanić sa deset golova, dok je Mihailo Jovanović postigao pet.

Metalac u narednom kolu ponovo putuje u prestonicu, gde će se u subotu sastati sa ekipom Rekreativa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.