Broj zaraženih i dalje u porastu

Po podacima ZZJZ u Valjevu su na dan 31.oktobar do 14h registrovana još 34 slučaja korona virusa. Ukupan broj zaraženih od početka epidemije u Valjevu je 1556.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 26 osoba dok je za 300 lica odredjena mera kućne izolacije.

U ostalim opštinama KO takodje su registrovani slučajevi zaraze: Lajkovac 2, Ljig 14, Mionica 2, Osečina 1 dok u Ubu nije bilo novozaraženih.

U Srbiji je u protekla 24h registrovan najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka pandemije . Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 9.531 osobe, od kojih je 1.817 nalaza pozitivno na koronavirus.

Nadležni apeluju na strogo poštovanje zaštitinih mera, a epidemiolog Predrag Kon ozbiljnije pooštravanje mera za sada najavljuje kao sve izvesnije za područje Beograda.

U Valjevu je primetno da se maske nose u trgovinama, bankama I državnim institucijama dok su ljudi sa maskama na ulici sporadična pojava.

Iza nas je ostalo sada I obeležavanje slave SV Luka, a evidentno je da je najveći broj onih koji slave ipak smanjio broj gostiju uglavnom na one ljude sa kojima su porodice inače u svakodnevnom kontaktu, dok je veliki broj svečara slavu obeležio u krugu porodice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.