Patrijarh: Slave uz mere opreza – U Valjevu 7 novih slučajeva korone

U protekla 24h u Valjevu je registrovano 7 novih slučajeva korona virusa. Ostale opštine KO nisu imale novoobolele.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 11 osoba dok su 82 u kućnoj izolaciji. Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1282.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uputili su danas poziv građanima da se i u narednom periodu, prilikom obeležavanja krsnih slava, pridržavaju svih protivepidemijskih mera u cilju očuvanja javnog zdravlja.

Patrijarh je rekao da SPC i Ministarstvo zdravlja imaju isti cilj, a to je zdravlje i dobrobit građana, koje je pozvao na solidarnost i jedinstvo.

On je ukazao na to da su slave događaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine tradiciju, okupljaju i čuvaju porodice, a da danas, u vremenu epidemije, imaju i poseban značaj, jer načinom na koji se proslavljaju direktno utiču na očuvanje javnog zdravlja.

U skladu sa tim, patrijarh i ministar su pozvali građane da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemijskih mera, a da krsne slave obeleže na način kojim neće ugroziti zdravlje i živote svojih najbližih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.